SÖZCÜ’ye yönelik algı operasyonunda, bilirkişinin gazetenin manşetlerinden suç yaratmaya yönelik, sübjektif yorumlarla kaleme alınmış 76 sayfalık raporu, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından Meclis gündemine taşındı. “SÖZCÜ’ye yönelik operasyonun terör örgütü soruşturması olmadığı ilk gün görüldü. Bu soruşturma, haberleriyle gündem belirleyen SÖZCÜ’yü yok etmeye yöneliktir. Milletin gözcüsü, halkın sözcüsü susturulamaz” diyen Yarkadaş, şu açıklamaları yaptı:

LİSTEDE YOK: Biz ‘Gazetecilik suç değildir’’ diyoruz. Bilirkişi ise, SÖZCÜ’nün manşetlerinden suç çıkarma gayreti içinde. MASAK’ın SÖZCÜ Gazetesi’nde sorunlu mali bir ilişki olmadığına dair raporunun ardından devreye bilirkişi sokuldu. Başbakan Binali Yıldırım’a, raporda ismi geçen kişinin, adliye bilirkişi listesinde olmamasına rağmen, kendisine hangi yetki ile bilirkişilik görevi verilip rapor hazırlattırıldığını sordum. Bu konuda TBMM’ye önerge verdim.  Başbakan Yıldırım bu sorulara derhal yanıt vermelidir.

HABER SUÇ DEĞİLDİR: Bu sözde bilirkişi, belli ki yapılan yönlendirmeler sonucu, 76 sayfalık bir sözde rapora imza atmış! Raporda, SÖZCÜ’nün yedi şehit vermemize tepki gösteren “Yeter!” başlıklı haberi bile suçmuş gibi gösterilmiş. Bu haberin hükümete karşı algı operasyonu olduğu gibi saçmalıklara yer verilmiş... Öyle ki; gazetenin “Yurtta Sorun Dünyada Sorun” başlığı bile darbeci alçakların Yurtta Sulh Konseyi ile ilişkilendirilmiş... Bu tehlikeli mantık, Atatürk’ün Yurtta Sulh - Cihanda Sulh sözünü bile suç olarak görmeye götürür ki; Allah korusun Bunun sonuçlarının nereye varacağını kimse göremez...

BOYUN EĞMİYOR: Basılı hali 300 binin üzerinde satılan, internet sitesi her gün en az iki milyon kişi tarafından ziyaret edilen SÖZCÜ, yaklaşık beş milyon kişiye doğrudan ulaşıyor. En az 25 milyon kişi, ne olup bittiğini SÖZCÜ aracılığıyla öğreniyor. İşte bu, iktidarı çıldırtıyor. İktidar, SÖZCÜ’nün yaptığı haberlerin toplumu etkilediğini görüyor ve bu yüzden susturmak istiyor. SÖZCÜ boyun eğmiyor ve gazetecilikte ısrar ediyor. İktidar bu yüzden SÖZCÜ’yü susturmak için adeta gazetenin üzerine çullanıyor.

BEYHUDE ÇABA: SÖZCÜ çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun, 85 gündür tutuklu. Yazacak bir şey bulamadıkları için, iddianameyi de hazırlayamıyorlar. Şimdi tek umutları, bilirkişinin manşetten suç çıkaracak icadı... Bakalım daha hangi saçmalıklara tanık olacağız Bu beyhude bir çabadır. İstiyorlar ki SÖZCÜ de halkın değil sarayın sesi olsun... Bunun için mahkemeler, bilirkişiler devreye sokuluyor ve SÖZCÜ’ye diz çöktürülmek isteniyor.