Geçtiğimiz günlerde tutuklanan iş adamı Osman Kavala’nın tutuklanma gerekçeleri arasında  "Gezi olaylarına destek" gösterilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne gönderilen tutuklama istemli sevk yazısında, Osman Kavala’nın, “hükümeti ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye yönelik bir ayaklanma olan ve tüm terör örgütlerinin (FETÖ/PDY, PKK/ KCK, DHKP/C, MLKP) aktif olarak katıldığı ve destek verdikleri kamuoyunda ‘Gezi olayları’ olarak bilinen eylemlerin yöneticisi ve organizatörü olduğu” iddia edilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran yaptığı yazılı açıklamada Osman Kavala’ya yönelik suçlamalarda Gezi olaylarının terör örgütlerinin bir hareketi olarak nitelendirilmesinin skandal olduğunu belirterek, “Gezi’nin bir terör eylemi olarak nitelendirilmeye çalışılmasına izin vermeyeceğiz. AKP, Gezi’nin bir terör hareketi olduğu algısını oturtarak, gelecek kuşakların zihnini bulandırmak ve kendi baskılarını, olayların çıkış nedenlerini unutturmak istemektedir. Gezi,  bir terör eylemi değil milyonların bir özgürlük, dikta hevesine başkaldırısıdır. Gezi’ye yönelik algı operasyonuna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“NASIL BOLU BEYİ DEĞİL, KÖROĞLU HATIRLANIYOR  İSE GELECEKTE DE GEZİ HATIRLANACAK”


“Gezi bir terör eylemi ise Gezi protestolarına tüm Türkiye’de katılan milyonlarca insan da terörist mi?” diye soran Cankurtaran, “Gezi, her kesimden milyonlarca insanın desteklediği, günlerce sürmesine karşın dünyanın en barışçıl eylemidir. İktidar ve yandaşlarının onca provakasyonuna karşın insanlar tepkilerini barışçıl yollardan dile getirmişlerdi. Daha geçenlerde hükümete yakın bir gazeteci olan Cem Küçük, Kabataş yalanının bir kurgu olduğunu ancak iyi idare edilmediğini itiraf etmiştir. Onca saldırı girişimine, provakasyona ve kurguya karşın Gezi’ye gölge düşürmeyi başaramayanlar bunu şimdi yandaş yargı eliyle yapamazlar. Toplumlar geçmişlerine baktıklarında baskılara karşı nasıl direndiklerini hatırlar, direnenlerle gurur duyarlar. Bugün geçmişe baktığımızda zulme, baskıya direnen Köroğlu’nu mu hatırlıyoruz yoksa zalim Bolu Beyi’ni mi? Bugün nasıl Bolu Beyi değil, Köroğlu hatırlanıyor ise gelecekte de Gezi hatırlanacak, halka zulmedenler değil” diye konuştu.