Ankara'da yarın yapılacak olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı toplu açılış öncesi Gökçek'in ulaşımı ücretsiz yapması, Mamak'tan öğretmen ve öğrencilerin mitinge zorunlu olarak götürülmesine CHP tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, yarın Ankara'da otobüs ve metronun bedava yolcu taşıyacağını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek hakkında ağır iddialarda bulundu.

[old_news_related_template title="'Evet mitingi' için Ankara'da toplu taşıma ücretsiz olacak" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılacağı toplu açılış töreni için, yarın otobüs ve metroların ücretsiz olacağını belirtti. Geçmişte benzerini sıklıkla gördüğümüz bu uygulamanın özel günlerde yapıldığını bilen ve çok yerinde olduğunu belirten vatandaş, '2 Nisan'da Ankara'da neden toplu taşıma ücretsiz? Günde 2 milyon kişinin kullandığı toplu taşımanın maliyetini kim karşılayacak?' diye soruyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/melih-gokcek-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/evet-mitingi-icin-ankarada-toplu-tasima-ucretsiz-olacak-1768864/"]

Gazoz açmak için bile açılış töreni düzenlendiğini ve törenlerin evet mitingine dönüştürüldüğünü anlatan Hakverdi, “Bizim cebimizden topladığı vergileri ahlaksızca kendi lehine kullanıyor. Bu ilk değil. Referandum sonrası FETÖ'nün siyasi ayağına bir operasyon yapılması çok fazla konuşulmaya başlandı. Melih Gökçek de siyasal iktidarın operasyonundan çekindiği için iktidara son taklalarını atıyor” diye konuştu.

ali_haydar_hakverdi_danisman

Pazartesi günü bu konuyla ilgili bir soru önergesi vereceklerini kaydeden Hakverdi, şöyle devam etti: “Ayrıca Ankara billboard'larında Gökçek'in çıkardığı kitabın reklamları var. Bundan belediye reklam geliri elde ediyor mu? Ya da Gökçek bunu istediği gibi mi kullanıyor, bunu soracağız. Billboard reklamlarının belediyenin kaynaklarına gelir olarak girmesi gerekiyor” dedi.

ÖĞRETMENLERDEN FOTOĞRAF İSTENDİ


Diğer yandan, yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın mitingine Ankara Mamak'tan öğrenci ve öğretmen götürülmesi konusunu Meclis'e taşıyan Hakverdi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da “Mamak'ta öğretmenlerin 'evet' mitingine katılmaya zorlanması yetmedi bir de mitinge katılanlardan fotoğraf istiyorlar” dedi.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın mitingine öğrenci götürülmesi Meclis gündeminde" desc="CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın pazar günü yapacağı mitingi için Mamak'tan öğretmen ve öğrencilerin götürüleceği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/okul_dha-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/cumhurbakani-ve-basbakanin-mitingine-ogrenci-goturulmesi-meclis-gundeminde-1767611/"]

Konuyla ilgili sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada Hakverdi, “20 otobüsten bahsediliyor. Katılımcıların hepsinden de isim isteniyor. Ayrıca katılımcıların fotoğrafı da talep ediliyor. Katılımın zorunlu tutulduğu mitingde katılamayacakların da katılamama gerekçesi isteniyor.