CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 143 gündür tutuklu olan muhabirimiz Gökmen Ulu’yu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,


Özel, Gökmen’in “Şerefimle girdiğim bu zindandan şerefimle çıkacağım. Son günlerde gelişmeler yüzünden kendime değil Türkiye’nin haline üzülüyorum. Bizim üzerimizden SÖZCÜ’ye kurulmaya çalışılan kumpas da tutmadı. Halkın vicdanından geri tepti” mesajını aktardı. Özel şunları anlattı:

“DAMATLAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ”

Gökmen uyku apnesi için İstanbul’da Yedikule Devlet Hastanesi’ne yollanıyor. Elleri kelepçeli cezaevi ring aracıyla hastaneye gidiyor, birkaç saat araçta bekliyor ve doktorun izinli olduğunu söylüyorlar. Araçtan inmeden tekrar aynı yolculuğu yapıyor. Elleri kelepçeli olarak gidiş-dönüş 7 saat geçiriyor. Daha sonra bu şartlarda gitmeyi kabul etmemiş.
Ailesinin ısrarıyla ikinci kez aynı zorlu yolculuğa çıkmış. Bu kez muayenesi yapılmış. Hastanede bir gece yatırmak için aralık ayının ilk haftasına gün vermişler.

Uyku apnesi meselesi özel hastaneden alınmış eski raporla damatları tahliye ettirmişti. Gökmen ise temmuzdan beri bu sorunla uğraşıyor ve aralık ayında yani 5 ay sonra teşhis koyabilmek için bir adım atılmış olacak. Doktor raporuna göre de karar verilecek.

“OHAL SOPA GİBİ KULLANILIYOR”

Gökmene sağlığını sorunca ‘Ufak tefek sorunlar var hallediyoruz’ diyor. Uyku apnesi olduğunu ağzından kerpetenle aldık. ‘Tahliye olmak için sağlığını kullanıyor’ demesinler diye gizliyor. Onurlu bir duruş sergiliyor.
Resmen birileri muhalifleri cezalandırayım derken FETÖ’cüleri kurtarıyor, onların ekmeğine yağ sürüyor. Gazetecilere, Gökmen’e, SÖZCÜ’ye sürülen leke, bütün hainlerin rahat nefes almasını sağlıyor. OHAL’i bütün muhaliflerin kafasına vurmaya çalışıyorlar.

“SÖZCÜ’YE SAHİP ÇIKIN” ÇAĞRISI

Veli Ağbaba, çok önemli bir çağrı yaptı. Ağbaba, “Geçmişte SÖZCÜ’nün sesi, soluğu olduğu mağdur insanlar var. Balyoz ve Ergenekon’da haksızlığa uğrayanlar SÖZCÜ için sesini yükseltmeli. Dünya alem biliyor ki SÖZCÜ’den FETÖ çıkaramazsınız” dedi.

TGB’lilerden mektup yağıyor


13mektup17cm

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), muhabirimiz Gökmen Ulu’ya desteklerini sürdürüyor. Gökmen’in tutuklandığı ilk günlerde
TGB Genel Başkanı Cem Dikmen ile Ulu’nun ailesini ziyaret eden gençler, desteklerini şimdi de yazdıkları mektuplarla dile getirdi. Ülkenin dört bir yanından gençlerin kaleme aldığı mektuplar Gökmen’e ulaştırılmak üzere Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Mektuplarda, Gökmen’in suçsuzluğunun kesinleşeceğine ve mücadeleye dair yapılan vurgular dışında 26 Ekim’de Samsun’dan başlayarak Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’da yapılacak yürüyüşler anlatıldı.

15szt13a_ist_izm_ant_trb_ank_adn