CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan arkadaşımız Gökmen Ulu’yu ziyaret etti. Ceza hukukçusu olan Erkek ziyaretin ardından yaptığı açıklamada SÖZCÜ için hazırlanmış bir iddianame olmadığını hatırlatarak “İddianamenin halen hazırlanamaması soruşturmanın hukuki bir dayanağı olmadığını gösteriyor. Dünyada her liderin, her anı haber yapılır. Bunu haber yapan bir gazeteci FETÖ’yle ilişkilendirilemez. Erdoğan’ın darbe gecesi halkı meydanlara davet eden haberini ilk veren SÖZCÜ ve Gökmen Ulu” dedi.
04muharrem17cm

Tutuklamanın bir tedbir olduğunu ancak artık bir infaz olarak kullanıldığını söyleyen Erkek şöyle devam etti:

“AMAÇ GÖZDAĞI VERMEK”

“SÖZCÜ’nün çağdaş, Atatürkçü duruşunu kendilerine muhalif gördükleri için gözdağı verilmek isteniyor. Gazetecileri hapsedebilirsiniz ama onların düşüncelerini hapsedemezsiniz. Gökmen ve Mediha’nın suçsuz olduğunu bizler kadar tutuklanmasını isteyenler de biliyor. Atatürk’ün çok güzel bir sözü var; ‘Bağımsızlık, istiklal, istikbal adaletle mümkündür.’ Sarayın OHAL rejiminde bütün muhalefet boğulmak isteniyor. Onlar içeride, biz dışarıda ama hepimiz cezaevindeyiz. Hukuk ve demokrasi askıda. Adalet çürüdüğü zaman devletin bekası tehdit altındadır.”

“BARIŞI, ADALETİ ÖZLEDİK”

Gökmen de cezaevinden şu mesajı yolladı: “1 Eylül Dünya Barış gününü geride bıraktık. Ülkemizde bahsi bile geçmedi. Eş zamanlı olarak bayramların ana temasının barış olduğu da unutuldu. Görüyoruz ki ülkemiz bu kavramda ne kadar uzak. Barışı, adaleti, özgürlüğü özledik.”

04szt04a_ist-izm-ant-ank-trb