İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik hakkında gözaltı kararı verildi. Avukat Çelik, Ankara'da gözaltına alındı.

Geçtiğimiz Haziran ayında Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor?" programına konuk olan Hukukçu Celal Çelik, FETÖ'nün bu kadar güçlenmesine özellikle göz yumulduğunu iddia etmişti. Çelik, "Bu suç örgütü ne zaman kuruldu? Kimler bu suç işlemelere araç oldu, katkı verdi? Kimler FETÖ'yü büyüttü? Kimler ÖSYM'den soru çalınmasına göz yumdu?" demişti.

FETÖ YAPILANMASINA TEPKİ GÖSTERİP İSTİFA ETMİŞTİ


Celal Çelik, 2010 referandumunun ardından HSYK'deki FETÖ yapılanmasına tepki göstererek Yargıtay hakimliğinden istida etmişti.

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı FETÖ'den gözaltına alındı" desc="CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi. İşte son dakika haberinin detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/kk-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-kemal-kilicdaroglunun-avukati-gozaltina-alindi-2011505/"]

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama" desc="CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik'in FETÖ'den gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/chp-lideri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-kemal-kilicdaroglundan-ilk-aciklama-2011834/"]