Yurt genelinde sıcaklıklar artmaya başladı. Bodrum'dan, Antalya'dan yaz tatillerini aratmayan görüntüler geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre hava sıcaklıkları yurt genelinde artarken sadece pazartesi bütün bölgelerde yağışlı bir hava bekleniyor. Peki önümüzdeki hafta yurt geneline nasıl bir hafta hakim olacak?

YURT GENELİNDE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HAVA SICAKLIKLARI NE OLACAK?

meteoroloji

İstanbul ve çevresi cuma günü az bulutlu güneşli ve 23°C olacak ve bölgede pazar gününe kadar yağmur beklenmiyor. Ancak Marmara Bölgesi'nde pazartesiden itibaren çarşamba gününe kadar yağış görülebilir.

İzmir'de ve çevre illerde ise sıcaklık 30°C'ye kadar çıkabilir. Hafta boyunca bazı günler yağmur beklense de sıcaklıklar çok fazla düşmüyor. Ege Bölgesi sadece salı günü yağmura teslim olacak.

yaz

Antalya'da sıcak 28°C ölçülecek. Çevre illerde de hafta sonu, sıcaklık 20°C'nin altına düşmeyecek.

Ankara ve çevresinde cuma günü 23°C görülecek olan sıcaklık hafta boyunca bu şekilde devam edecek. Çevre illerde de hafta boyunca sıcaklığın 20°C altına düşmesi beklenmiyor. Pazartesiden itibaren ise yağmur geçişleri yaşanacak.

Batı Karadeniz'de de yaz havası hakim olacak. Cuma günü ve hafta sonu Zonguldak'ta hava sıcaklığı 28°C olacak. Pazar akşamından itibaren de çevre illerde de yağış bekleniyor.

yagmur8801

Doğu Karadeniz Bölgesi genelinde ise hafta boyunca yağmur görülecek. Trabzon ve çevre illerde sıcaklıklar 20°C'ye yükselse de perşembe gününe kadar yağmur bekleniyor.

Doğu Anadolu'da Malatya'da sıcaklık 23-25°C civarında seyrederken, Erzurum ve çevresi yağmurlu, sıcaklıklar ise 14-17°C civarında olacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de sıcaklıklar 24-26°C civarında seyrederken, hafta boyunca bulutlu bir hava hakim olacak.