Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı dava önceki gün görülmeye başlandı. İlk iki gün gazeteci Kadri Gürsel, Akın Atalay, Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Önder Çelik, Kemal Güngör ve Murat Sabuncu ifade verdi. Bugün de aralarında Ahmet Şık’ın bulunduğu diğer gazeteciler ifade verecek. Bugünkü duruşma saat 13:30’da başladı.

İşte Cumhuriyet gazetesi yazarı Hakan Kara'nın savunması...

Çoğulcu demokrasiyi, sağlıklı bir çevrede yaşamayı savundum. Suçlamaların tamamını reddediyorum. Ne benim ne ailemin boğazından FETÖ'nün tek kuruşu geçti. Gülerce tanık, ben sanık koltuğunda oturuyorum. 9 aydır hapisteyim. Tescilli FETÖ'cü Hüseyin Gülerce serbest, ben tutukluyum. Hiçbir Cumhuriyetçi Pensilvanya uçaklarına binmedi.

Yıllarca FETÖ'yü öve öve bitiremeyen, yere göğe sığdıramayanlar, Hocaefendi Hazretleri derlerdi. Böyle bir ifadeyi hiç kullanmadım. Henüz iddianame bile hazırlanmadan terörist dediler.

Muhabirlikle başladım gazeteciliğe. 6 yaşında bir kızım var. Türkiye'de çevre konusunda duyarlılık oluştuysa, küçük de olsa benim de gazeteci olarak katkım var. Bunun için mutluyum. Akdeniz foklarını, endemik bitkileri yazdım. 10 yıl boyunca üniversitede ders verdim. 2000'e yakın öğrenci yetiştirdim.

Amaç Cumhuriyet'i susturmak ve tüm gazetecilere gözdağı vermek. Telefonumda Bylock yok. Hiçbir Cumhuriyet yazarı veya yöneticisinin de yok. Gazetede bugüne kadar 2 bini aşkın haber röportajım yayınlandı, bir tane terör övgüsü bulamazsınız. Basın Bayramı'nda gazetecilikten yargılanıyoruz ve gazetecilik suç değildir diyoruz.

15 Temmuzun taşlarını döşeyenler cumhuriyetçiler değildir. Vakıf'ta habire proje ürettim. Cumhuriyet dijital yayıncılıkta geri kalmasın diye, o yönde katkıda bulundum. 40 yıldır Feto ile mücadele etmektedir bu gazete, 35 yılına ben şahidim.İddianamede 267. sayfada 'BYLOCK' kullanıcısı 2 şüpheli ve haklarında FETÖ soruşturması bulunan 2 kişiyle iletişim kaydı bulunmaktadır' diyor. Oysa daha yakından baktığımızda bu iddiaların gerçek olmaıdğını görüyoruz. 'Bylock'cu olduğu iddia edilen kişilerle 2013'te konuşmuşum, iddianameye göre 'Bylock'un ilk sürümü 2014'te yayınlanmış.

ETS Turizm ile ilgili iddia doğru. Tatil için rezervasyon yaptırdım fakat şirketin hala ilanları tam sayfa yayınlanıyor. Bu şirketle görüşmek suçsa 2014'ten bu yana rezervasyon yaptıran 2 milyon 400 bin suçlu aramızda dolaşıyor. 'Bylock'cularla görüşmek suçsa Türkiye'de 12 milyon suçlu var. Bu iddianamede gerçekten niyet okumak diye bir şey var. “FETÖ'cülerle irtibat suçtur” diyen mantığa ben niyet okuma derim. Niyet okursam, “Bu iddiayı öne sürenler Türk yargısını çökertmeye çalışıyor” derim.

Yıllardır oluşturduğum haber arşivime el kondu. Sizden ricam bedelini ödeyeyim orijinali sizde kalsın ancak bir kopyasını verin.