TBMM Genel Kurulu'nda "Başkanlık anayasası" görüşmeleri hayli gergin geçmiş, iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında sık sık kavgalar yaşanmıştı. AKP Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, bir arbede sırasında bacağının ısırıldığını iddia etmişti. Balta, "Yere düşen bir CHP Milletvekili tarafından ısırıldığım yüzde yüz kesin. Tetanoz aşısı oldum" açıklaması yapmıştı. Bu iddianın ardından AKP Antalya Milletvekili Gökçen Enç ve AKP İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, genel kurul salonunda, CHP'li milletvekillerine atfen, üzerinde köpek resmi de bulunan "Köpek giremez" yazılı pankartlar açmıştı.

"KÖPEK BİR HAKARET SIFATI DEĞİLDİR"


Bu davranışa hayvanseverlerden tepki gelmiş, "Köpek, bir hakaret sıfatı değildir" açıklaması yapılmıştı. AB proje danışmanı ve İzmirli siyaset bilimci Banu Özdemir Twitter ve Facebook'taki sayfasında, " Anayasa değişikliği genel kurul toplantısında 'Hayvanlardan hoşlanmam, köpekler girmesin" diyen AKP'li vekilleri tüm köpeklerden ve hayvan dostlarımızdan özür dilemeye davet ediyorum" diye yazmıştı.

İŞİTME ENGELLİLERİ DE UNUTMADI


CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı olarak siyasette de aktif faaliyet gösteren Özdemir, yankı uyandıran bu mesajının ardından ilgi çeken bir paylaşımda daha bulundu. "Hayır" kampanyası için kamera karşısına geçen Özdemir'in yanında bu kez köpeği "Bella" da vardı. Sosyal medyayı etkin kullanan Özdemir, Youtube'ta paylaştığı "Çağrınızı aldık" başlıklı videosunda, anayasa değişikliğine niçin "Hayır" dediğini anlattı. Bir dakikalık videoda anlatımını İzmir Marşı eşliğinde yapan Özdemir, konuşması ile eş zamanlı olarak işitme engelliler için işaret dilini de kullandı.


BELLA DİKKATLE DİNLEDİ


Özdemir anlatım yaparken, sevimli köpeği Bella'nın onu pür dikkat dinlemesi dikkat çekti. Jack Russel Terrier cinsi köpek, Özdemir'in yanında sessizce oturarak, gözünü ayırmadan dinledi.


"BU NİSAN HAYIR'LI BİR NİŞAN OLACAK"


Özdemir, sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, toplumda farkındalık oluşumuna katkı sağlayabilirse mutluluk duyacağını belirterek, "Rejim değişikliğini öngören bu anayasa paketi ülkemizde yaşayan her bireyin, her canlının meselesi. Tüm hayvansever dostlarımız ve engelli yurttaşlarımız ile birlikte inanıyorum ki bu nisan 'hayır'lı bir nişan olacak" dedi.