Pendik’te okul çıkışında öldürülen Helin Palandöken, hayatını kaybettiği yerde ailesi sevenleri ve kadınlar tarafından anıldı. Anma programına katılanlar Helin’in öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

Yakınları ise Helin’in katili için idam isterken hiçbir avukatın katil Mustafa Y.'yi savunmamasını istedi. Cuma günü Pendik’te okul çıkışında Mustafa Y. tarafından öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken’in anma programına İstanbul Kadın Meclisi, genç kızın yakınları, okul arkadaşları ve sevenleri katıldı. Programa katılanlar pankart açarak Helin Palandöken’in öldürülmesine tepki gösterdi.

resimid_4085972

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Pendik'te okulda vahşet! 1 ölü 3 yaralı" desc="İstanbul'da 21 yaşındaki Mustafa Y., ayrıldığı lisesi kız arkadaşını ve 2 lise öğrencisini pompalı tüfekle vurdu. Çevredeki bir okula saklanan ve bileklerini kesen saldırgan polis ekiplerince yakalandı. Dehşet saçan saldırganın vurduğu Helin Palandöken yaşamını yitirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/okul-111.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-pendikte-okulda-vahset-3-ogrenci-yarali-2048047/"]

Grup adına basın açıklaması yapan Beyza Aksoy, "Helin için sessiz kalmıyoruz. Cuma günü 17 yaşındaki Helin Palandöken ret ettiği Mustafa Y. tarafından tüfekle ateş açılarak öldürüldü. Helin’in hesabını sormak ve başka Helinlerin olmaması için burada öldürüldüğü yerdeyiz. Helin bu ülkede öldürülen kadınlardan sadece biri. Sadece Ekim’in ilk 10 gününde 20 kadın öldürüldü. Helin’in katili daha önceki mahkemelerde olduğu gibi çok seviyordum, pişmanım diyecek kravat takıp mahkemeye gelecek ve indirim almaya çalışacak. Helin’in davasının takipçisi olacağız” dedi.

resimid_4085975

Kadınlar sık sık “Helin için sessiz kalmayacağız” diye slogan attı. Yapılan açıklamanın ardından programa katılanlar Helin Palandöken’in öldürüldüğü yere fotoğraflarını ve karanfil bıraktı. Helin Palandöken’in yakını Fethiye Palandöken, yaşananlara isyan ederek, “Onun adını söylemeyin ona katil deyin. Devlet katili beslemesin. İnternet üzerinden silah satılır mı? Devlet buna müsaade etmesin. Katilin idamını istiyorum. Böyle katillere avukat olmayın” diye feryat etti. Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

İHA

resimid_4085973