Polisi harekete geçiren olan Esenyurt'ta meydana geldi. İlçede işyerleri bulunan 2 Suriyeli geçtiğimiz hatta fidye için kaçırıldı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri rehineleri kurtarmak için harekete geçti. Kaçırılan 2 kişinin de ailelerini görüşüldü. Kendilerini arayan fidyecilerin, yakınlarına işkence yaptığını dile getiren aileler o anların görüntülü görüşmelerde  izletildiğini dile getirdi. Suriyeli 2 aile kendilerinden 15'er bin lira fidye istediğini belirtti.


BEBEKLİ KADIN DETAYI


Esenyurt Araştırma Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi soruşturmayı derinleştirdi. İki rehineninde işyerinde olduğu belirlendi. Yaşanan 2 olayın ortak bir yönü daha belirlendi. Kaçırılan Suriyelilerin işyerlerine, kucağında bebek bulunan bir kadının geldiği ve yardım istediği tespit edildi. Rehine olarak tutulan 2 Suriyelinin de kalacak yeri olmayan kadına ev bulmak için işyerlerinden çıktığı bu sırada kaçırıldığını anlaşıldı. Suriyeli kadının da çete üyesi olduğu değerlendirildi.

PEŞ PEŞE BASKIN


Güvenlik kamera kaynaklarını inceleyen ekipler, Suriyeli kadının kaldığı semti belirledi. Ancak tamam adrese tespit edilemedi. Bir hafta içerisinde bazı adreslere baskın düzenelendi. Fakat rehineler bulunamadı. Bu sırada kaçırılan 2 Suriyeliden birinin serbest bırakıldığı öğrenildi. İfadesi alınan Suriyeli,  "Bana 10 bin lira getireceksin yoksa tekrar alırız. diyerek serbest bırakılar" dedi. Işkence gördüğü anlaşılan rehine tutulduğu yeri bilmediğini söyledi.

ÖZEL HAREKATLI BASKIN


Fidyecilerin elinde tutulan diğer rehine Mahmut S.'nin kurtarılması için çalışmalar yoğunlaştı. Araştırmalarda Mahmut S.'nin polisin daha önce baskın düzenlediği adreslere yakın bir evde tutulduğu belirlendi. Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle adrese baskın düzenelendi. Suriye ve Afgan uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı. Mahmut S. ise kurtarıldı.

iskence2YAKINLARINA SARILDI


Kırbaç ve hortumla dövülen ve vücuduna  elektrik verilen Mahmut S., hastaneye götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen Suriyeli rehinenin 3 gün boyunca işkence gördüğü anlaşıldı. Mahmut S., tedavisinin ardından Emniyet'e götürüldü. Kendisini bekleyen yakınlarına sarılan Mahmut S., gözyaşlarına boğuldu. Kurtarılan rehine polise teşekkür ederken, çete üyesi bazı isimlerin aradığı belirtildi.