Türkiye'nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar'la 'Halk Arenası' bu hafta İzmir Seferihisarlıların konuğu oldu.

Binlerce vatandaşın da misafir olduğu programa, coğrafyamızda yaşananlar ve Suriye kriziyle ilgili tüm öngörüleri doğru çıkan Ortadoğu uzmanı cesur gazeteci Hüsnü Mahalli, AKP’nin basın özgürlüğüne yönelik baskıları nedeniyle çok sevdiği mesleğine ara vermek zorunda kalan televizyon habercisi İrfan Değirmenci ve emekçi haklarının yılmaz takipçisi CHP İzmir Milletvekili Musa Çam katılıyor.

 

Uğur Dündar ilk olarak  Hüsnü Mahalli'ye sıcağı sıcağına ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la ilgili açıklaması hakkındaki görüşlerini sordu.

İŞLER KARIŞIYOR

Mahalli özetle şunlar söyledi:

Trump'ın konuşmasıyla biz artık anlaşmayı gözden geçiriyoruz dediler, Devrim Muhafızları'nı terör örgütü listesine koyabilir. İşler karışıyor. Her an bir şey beklenebilir. Kç. Kore'yi unuttuk. İran'a dönmenin Türkiye açısında önemli tarafı var.

"ALEVİ ESAD'I DEVİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ SÜNNİ İTTİFAKA GİRDİ"

AKP, Alevi Esad'ı devirmek için Sünnilerle her türlü ittfaka girdi. Esad'ı destekleyen Şii İran. Mezhepsel anlamda Sünni türkiye için düşman. İran'a düşman bir Türkiye'yi, AKP'yi kapıştırmak için Sünni Arap ülkeleri her türlü ittifaka girdiler. İnanılmaz paralar verildi.

Türkiye Rusya ve İran Suriye sorunun çözmek için bir araya geldiler. Buna ek olarak birden bire Barzani meselesi çıktı. Üç ülkeye Irak hükümetini katmak zorundayız.

"TÜRKİYE İLE İRAN'I KAPIŞTIRACAKLAR"

Türk medyası bir çok şeyi yazmaz. K. Irak'taki olası Kürt devleti kimler tarafından destekleniyor? İsrail. Bölgedeki BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan destekliyor. Türkiyeye gıcıklık olsun diye. İran'a saldırmadı diye.

Dönelim Trump'ın açıklamasına.. Körfez ülkeleri İran'a kapışmaya kalkarsa Türkiye ne yapar? Bunlar dandik ülkeler, Türkiye işe yarar. Tahminin İran ile Türkiye'yi kapıştıracaklar. Akıllıca davranılmazdsa bu risk var.

"ABD'DE ZARRAB GİBİ KOZ VARSA ERDOĞAN'A GEL DİYECEKLER"

Zarrab meselesi... Hiç kimsenin hayal etmediği kadar büyük bir olay. Türkiye ve İran'ı ilgilendiriyor. Dış politika açısından önemli. İran düşmansa, Türkiye işbirliği yapmışsa ve Zarrab gibi koz varsa Erdoğan'a gel diyecek. Kimden yanasın? Kaçakçılık rüşvet değil sadece. Zarrab'ın ABD'ye söylediği olağanüstü şeyler var. Zarrab bir kompozisyon içinde gitti. Halkbank Genel müdür yardımcısı da tutuklandı.

O BİLGİLER MASAYA KOYULACAK;

Ama dış ilişkilerden sorumlu genel müdür yardımcısı yani Zarrab'tan sorumlu. Zarrab'tan dolayı ABD'nin elinde Erdoğan ve ailesi açısından çok bilgi var. O bilgiler masaya koyulacak.

Zarrab'ın patronu Zencani İranlı. İran yönetimi Zarrab tutuklanmadan önce gözaltına aldı idam kararı verdi. o gece Sayın Davutoğlu, apar topar Tahran'a gitti. Yalnızca bu adamla Zencani ile ilgili geldi.

ZARRAB BUNLARI ABD SAVCISINA ANLATTIYSA

Zarrab şarkıcı ile evliydi. Dört bakan evlerine giriyordu. Ailesi sohbeti içinde devlet sırrı konuşuyor. Zarrab bunların hepsini kaydetti. ABD savcısına bunu anlattıysa Türkiye'nin işi çok zor.

BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYE GEREK YOK

17/25 Aralık öncesi telefonu dinlenenler arasındayız. Abdullah Gül, MİT BAşkanı, Erdoğan, devletin bütün makamları FETÖ'^cüler tarafından dinlenmiş. FETÖ'cüler CIA, Mossad ajanı diyor hükümet. Eğer doğruysa Türk devletinin bütün sırları istihbarat örgütlerinin elnide. Başka bir şey söylemeye gerek yok.