Merkez Mahallesi´ndeki tek yönlü trafiğe açık Talimhane Caddesi´ne ters yönde girerek ilerleyen 34 LN 1982 plakalı otomobilin kadın sürücüsü, çift yönlü araç trafiğine açık Denizköşkler Caddesi´ne yaklaştı. Ancak, bu sırada karşı yönden gelen 34 LGD 79 plakalı otomobilin kadın sürücüsü de ışık ardından korna ile uyararak yol istedi. Ters yönden gelen sürücü,  yolun  büyük bölümünü geçtiğini belirterek, karşıdan gelen sürücünün biraz geri giderek kendisine yol vermesini istedi.

kadin8801Ters yönden gelen sürücü, karşı yönden gelenin geri gitmemesi  üzerine dörtlü lambalarını yaktı,  kontak anahtarını da yanına alarak hemen yanındaki bir işyerine girdi. Dakikalar ilerlemesine ve trafiğin kilitlenmesine rağmen aracının başına gelmedi.  Yola girmek isteyen diğer sürücülerin ve çevredekilerin tepkileri ve polis çağıracaklarını söylemeleri de kadının  aracının başına gelmesine yetmedi. Trafiği kilitleyen kadının girdiği işyerinin önüne gelen bazı kişiler sinirlenerek, sürücüye bağırmaya başladı.

Dakikalar ilerkerken, yolun bir türlü açılmaması üzerine ricalar üzerine doğru yönde gelen sürücü aracı ile geri giderek yolu açtı. Diğer sürücü ise, kendisini alkışla protesto eden ve yuh çekenlere aldırmayarak ters yönde, açılan yolda devam etti,  trafik akışı normale döndü. DHA