Polisi harekete geçiren olay Beylikdüzü Yeşilyurt Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şüphe üzerine Porche marka bir otomobili durdurdu. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri aracı inceledi. Lüks otomobilin şasi numarası ve plakasının uyumsuz olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine, araç sürücüsü M.S.D., gözaltına alınırken, soruşturma başlatıldı.

İKİNCİ ARAÇ

Oto Hırsızlığı Masası ekiplerin, otomobilin gerçek plakasını tespit etti. Aracın, iflas etmiş bir firmaya ait olduğu ve üzerinde haciz bulunduğu belirlendi. Soruşturma derinleştirildi. Aracı kullanan, şüpheli M.S.D.'nin aynı marka ve modelde başka bir otomobili daha olduğu anlaşıldı. Porche marka ikinci otomobil Bayrampaşa'da bir oto yıkamada ele geçirildi.

resimid_3854342

İKİZ PLAKA

Araştırmalarda, bir birinin tıpa tıp aynısı olan 2 araçla ilgili gerçek de ortaya çıktı. İddiaaya göre, M.S.D., kendi otomobilinin aynısı olan, lüks aracı, iflas eden firmadan satın aldı. Ancak herhangi bir satış işlemi yapılmadı. M.S.D., 600 bin lira değerindeki araca sadece 100 bin lira ödedi. Daha sonra planını devreye sokan M.S.D., ikiz plaka yaptırdı. Satın aldığı aracın plakasını sökerek sahtelerini taktı. Daha sonra ise lüks aracın şasi numarasını sildirdi. Yerine daha önce sattığı bir otomobilin şasi numarasını işletti.

SERBEST KALDILAR

Ucuza aldığı ve plakasını değiştirdiği lüks araçla ilgili gözaltına alınan M.S.D. ile ikinci bir şüpheli Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphliler Emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adli makamlarca mahkemeden serbest bırakıldı.