Bayram geliyor birçok kişi bayram hazırlıklarına devam ediyor. Bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu bayram namazı öncesi büyük önem taşıyor. Bayram namazı ile bayram sabahına merhaba diyecek vatandaşlar için il il bayram namazı saatlerini derledik. Türkiye’nin tüm şehirlerinin bayram namazı saatlerini ve Mersin’nin bayram namazı ayrıntılarını haberimizin devamında bulabileceksiniz.

MERSİN’DE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Bayram namazı saatlerini merak eden vatandaşlarımız için derlediğimiz haberimizde tüm illerimizin bayram namazı vakitlerini bulabilirsiniz. Mersin ilimizde ise bayram namazı Diyanet’in belirlemiş olduğu, 06:51:00’de kılınacak.

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA? (DİYANET LİSTESİ)

[old_news_related_template title="Bayram namazı saat kaçta? Tüm şehirlerde bayram namazı saatleri (İl il Kurban Bayramı namazı vakitleri)" desc="Kurban Bayramı sabahı kılınacak ilk namaz için saatler Diyanet tarafından açıklandı. Farklı şehirlerde bayram namazı kılacak vatandaşlar 'bayram namazı saat kaçta' sorusunun yanıtını merak ediyor. İl il bayram namazı saatlerine haberimizden ulaşabilir ya da Diyanet'in sayfasına yönlenebilirsiniz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/04.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bayram-namazi-saat-kacta-tum-sehirlerde-bayram-namazi-saatleri-il-il-kurban-bayrami-namazi-vakitleri-1994609/"]
MERSİN’İN ÖNEMLİ CAMİLERİESKİ CAMİ
Sultan Abdulmecit’in annesi Bezm-i Alem Valide Sultan adına 1870 yılında yaptırılmıştır. Dikdörtgen planlı, ahşap beşik çatılı, tek minareli cami 1901 yılında onarım görmüştür. 2008 yılında da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeniden restore edilmiştir.

MÜFTÜ CAMİ
Müftü deresinde Müftü köprüsünün yanındadır. Mersin’in eski camilerindendir. Müftü Emin Efendi tarafından 1884 yılında cami ve medrese olarak inşa edilmiştir. 19. yüzyıl geç dönem tarzında süslemeli, tuğralı mihrabı vardır. 2007 yılında da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeniden restore edilmiştir.

[old_news_related_template title="En yeni en güncel bayram mesajları 2017 Kurban Bayramı mesajları" desc="Kurban Bayramı geldi çattı. 2017 yılına ait en yeni bayram mesajları hangileri? Bu yılın en popüler en yeni bayram mesajları. 2017 Kurban Bayramı mesajları. En güncel en yeni bayram mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/kurban-bayrami-mesajlari.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/en-yeni-en-guncel-bayram-mesajlari-2017-kurban-bayrami-mesajlari-1995742/"]

ULU CAMİ
1898 yılında Sultan II.Abdulhamit zamanında, Saydalı Abdulkadir Seydavi öncülüğünde halk tarafından yaptırılan eski Gümrük Meydanı’ndaki (Günümüzde Ulu Çarşı) Yeni Cami yıktırılmış, yerine büyük ve modern Ulu Cami inşa edilmiştir. Cami üç katlıdır. Zemin katta 2000 kişilik ibadet mekanı ve son cemaat yeri bulunmaktadır. Ayrıca bodrum katında 400 kişilik konferans salonu olan caminin, iç yüzeyinde ilk defa bu camide uygulanan rumi ve hatai desenli Kütahya çinisi ile profilli ve oymalı ahşap malzeme kullanılmıştır. İbadet mekanına giriş tavanında rumi desenli renkli malakari rölyef uygulanmıştır.
Mihrabı çini ve ahşap karışımıdır. Mukarnaslı alçıdan yapılmış olup, üst kavsarasının yüzeyi altın varak kaplanmıştır. 2 şerefeli iki minaresi vardır.

AVNİYE CAMİİ
Minaresinin önceleri ahşap olması nedeniyle, Tahtalı Camii adıyla da bilinen yapı, Mahmut Şami-Sümen tarafından bağışlanan arsa üzerinde 1898 yılında inşa edilmiştir.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı bayramın ilk günü, güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır. Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir.
İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını yapar. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Ardından imamla birlikte rükû ve secde edilir.
Ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir.
Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir. Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için “İki salla bir bağla üç salla bir yat.” şeklinde bir tekerleme de yapılmıştır.

[old_news_related_template title="Teşrik tekbirleri ne zaman getirilir? Teşrik tekbiri kaç defa tekrarlanır, nasıl getirilir?" desc="2017 Kurban Bayramı'nın gelmesi ile teşrik tekbirleri ne zaman, nasıl getirilir merak ediliyor. Kurban ibadetini yapacak olan müslümanlar teşrik tekbiri kaç defa söylenir araştırıyor. Peki Dinimizde vacip olan teşrik tekbirleri ne zaman başlar, ne zaman biter? Teşrik tekbiri hakkında detaylı bilgi haberimizde. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/tesrik-tekbirleri-ne-zaman-nasil-tesrik-tekbiri-kurban-bayrami-2017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/tesrik-tekbirleri-ne-zaman-getirilir-tesrik-tekbiri-kac-defa-tekrarlanir-nasil-getirilir-1995168/"]