Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve üniversite rektörünün anlaşması sonrasında, ODTÜ arazisine yapılması planlanan yol projesi için iş makineleri üniversitenin ormanına girdi. Akşam saatlerinde ODTÜ arazinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 100 iş makinesi, 400 kamyon ve yüzlerce polis gece baskını ile 4.8 kilometrelik yeni yol çalışmasına ODTÜ Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’nin bulunduğu bölgeden ağaçları keserek başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl meclis kararıyla Bilkent Şehir Hastanesi ulaşım güzergâhlarına ilişkin plan değişikliklerini onaylamış, değişiklik yargıya taşınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ulaşım güzergâhlarına ilişkin 4 ayrı planın onaylanarak askıya çıkarılmasıyla ODTÜ arazisi içerisinden yol ve tünel geçirilmek isteniyor.

2015 yılında onaylanan ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'nda yer alan, tünelin aç-kapa yöntemi kullanılmadan inşa edilmesi gerektiği yönündeki plan notu, bu plan değişikliği ile çıkarılmış, ODTÜ’lüler ve rektörlük bu değişikliğe karşı çıkmıştı.

[old_news_related_template title="Ankara Valiliği'nden yeni tünel projesi açıklaması" desc="Ankara Valiliği, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünün bulunduğu bölgede (Şehir Hastanesi) trafiği rahatlatacak projenin uygulanması ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü arasında anlaşma sağlandığını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/basliksiz-2-6.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ankara-valiliginden-yeni-tunel-projesi-aciklamasi-2004069/"]

Ancak daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ODTÜ Rektörlüğü arasında protokol imzalanmıştı.

Gece yarısı başlatılan yol çalışmasına sosyal medyadan büyük tepki geldi. İşte bunlardan bazıları;