Törene AKP Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, İçişleri eski Bakanı Kemal Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Aksu Belediye Başkanı AKP'li Halil Şimşek, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, işadamı İsmail Erten, ailesi ve çok sayıda yakını katıldı. İsmail Erten'in 5 çocuğundan ortancası olan Süleyman Erten'in cenazesi öğle vakti İl Müftüsü Osman Artan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığı'na defnedildi.

İSMAİL ERTEN: HEDEFTE BEN DE VARDIM


İsmail Erten, evinin önünde taziye için gelenlerin başsağlığı dileklerini kabul etti. MHP'den önceki seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı da olan Kemal Çelik'e yaşananları anlatan İsmail Erten, telefonla arandıktan sonra gittiği Isparta yolunda oğlunun bagajda el ve ayakları bağlı, başında da pompalı tüfekle bekleyen bir kişiyle karşılaştığını ve diğer kişinin de elindeki pompalı tüfeği kendisine doğrultup, araca bindirmeye çalıştığını söyledi.

isadami-1

"DÖNDÜĞÜMDE YOKTULAR"


Binmemek için direndiği sırada bir kamyon geldiğini ve o sırada kargaşadan yararlanıp kendi aracına binerek geriye doğru 300- 400 metre gittiğini ve o sırada da polisi aradığını anlatan Erten, şöyle konuştu:

"Hemen telefon trafiğine başladım. Geriye dönüp oğlumu kurtarmak için gittiğimde aynı yerde yoktular. Gaziler yolu üzerinden Varsak bölgesine kaçmışlar. Arabanın plakasını verdim. Helikopterle takibini talep ettim ama pazartesi günü helikopter kaldırılamadı. Emniyet güçlerimiz canla başla çalıştılar ama yetersiz kalındı. Yukarıdan helikopterle çok rahat bulunabilirdi. Ancak 25- 30 kilometre alan içinde Antalya'nın merkezinde bulamadık."

"OĞLUMUN BİR KURUŞ BORCU YOKTU"


Oğlunun borcu olduğu yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirten İsmail Erten, "Oğlumun bir kuruş borcu yoktu, olayı hafifletmek için böyle bir şey çıkardılar. İyi araştırılması lazım. Olayın arkasında başka şeyler var. Ne olduğu ortaya çıkarılmalıdır. Süleyman'ın bildiği başka konular var. Bu işler ortaya çıkacak diye arabasını da yakıp delilleri ortadan kaldırmaya çalıştılar" diye konuştu.

İsmail Erten, "Hedefte ben de vardım, beni de ortadan kaldırmak istediler. Yakalanan Süleyman Kabakuşak ifadesinde, 'Babasıyla beraber götürecektim, babasını elimizden kaçırdık' demiş" dedi.

İZİN TEPKİSİ


Savcılıktan, kendisini arayan telefon numarası üzerinden yerlerinin tespit edilmesi için talepte bulunduğunu da anlatan Erten, bu iznin ancak bir gün sonra, oğlu öldürüldükten sonra çıkarıldığını belirterek, bu karara da tepki gösterdi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER


Süleyman Erten'in kaçırıldıktan sonra öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Süleyman Kabakuşak ile 'yardım ve yataklık' suçundan gözaltına alınan babası Mehmet ve kardeşi Enes Kabakuşak, Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

DHA