Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve pek çok emniyet müdürü ile şehit polisin babası Erdem, annesi Gülşen, kardeşi Engin Can Acar ve nişanlısı Nida Fedai ile meslektaşları katıldı.

isidli8803

İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan saygı duruşunda bulunulmasının ardından yaptığı konuşmada, dün saat 22.00 sıralarında İstihbarat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli 24 yaşındaki polis memuru Sinan Acar'ın, IŞİD'e yönelik operasyonun ardından gözaltına alınan şahsın saldırısıyla şehit olduğunu söyledi.

isidli8802

ÇALIŞKAN: "ULUSLARARASI ALANDA ARANAN BİR TERÖRİST"

Ülkemiz son yıllar içinde özelliklede terörle mücadele sürecinde bulunduğumuz hepimizin malumudur. Bu durumda polislerimiz ve askerlerimizin teyakkuzda bulunması gereklidir. Şehit polisimiz Sinan Acar, bu mücadele kapsamında teröristlerin hain planlarını engellemek adına yapılan operasyonda görev aldı. Yaptığı bu çalışmayla birçok masum insanın hayatını kurtardı. Bizim mesleğimiz böyle bir meslek, ölürken dahi toplumu, devleti ve milleti korumak için hizmet eden bir meslek… Polisimizin gözaltına aldığı kişi uluslararası alanda aranan bir terörist. Çok önemli bilgi kaynaklarından bize bu bilgi iletildi. Bundan sonra yapacağı şeyler hakkında tahminlerimiz vardı ama çok önemli bir eylemi engellediklerinden emin olabilirsiniz" dedi.

BU ÜLKEDE SİNANLAR BİTMEZ

Çalışkan, ülkenin birliği, bütünlüğü için terörle mücadelenin aralıksız ve kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine göz dikenler enselerinde Türk polisi ve askerinin nefesini hissedecekler. Sinan'ı şehit eden terörist grupların sahipleri de iyi dinlesin. Bu ülkede Sinan'lar bitmez. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz için can veren şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun" diye konuşmasını tamamladı.
Fatih Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu'nun dua okumasının ardından şehit polis Sinan Acar'ın naaşı tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü. Şehit Acar'ın naaşı ikindi namazı sonrasında Bursa'da defnedileceği öğrenildi. DHA