İstanbul bayram namazı ne zaman, saat kaçta?İ slam aleminin merakla beklediği Kurban Bayramı nihayet geldi çattı. Şimdi de İstanbul bayram namazı vaktini araştırıyorlar. Yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi İstanbul'da da binlerce inanan vatandaşımız bayram namazıyla bu kutlu bayrama merhaba diyecek. Peki İstanbul bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? İl il bayram namazı saatleri...

İstanbul bayram namazı vakti: 07.11

İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı bayramın ilk günü, güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır. Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir.

İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını yapar. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Ardından imamla birlikte rükû ve secde edilir.

[old_news_related_template title="En yeni en güncel bayram mesajları 2017 Kurban Bayramı mesajları" desc="Kurban Bayramı geldi çattı. 2017 yılına ait en yeni bayram mesajları hangileri? Bu yılın en popüler en yeni bayram mesajları. 2017 Kurban Bayramı mesajları. En güncel en yeni bayram mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/kurban-bayrami-mesajlari.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/en-yeni-en-guncel-bayram-mesajlari-2017-kurban-bayrami-mesajlari-1995742/"]

Ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir.

Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir. Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için “İki salla bir bağla üç salla bir yat.” şeklinde bir tekerleme de yapılmıştır.

[old_news_related_template title="Teşrik tekbirleri ne zaman getirilir? Teşrik tekbiri kaç defa tekrarlanır, nasıl getirilir?" desc="2017 Kurban Bayramı'nın gelmesi ile teşrik tekbirleri ne zaman, nasıl getirilir merak ediliyor. Kurban ibadetini yapacak olan müslümanlar teşrik tekbiri kaç defa söylenir araştırıyor. Peki Dinimizde vacip olan teşrik tekbirleri ne zaman başlar, ne zaman biter? Teşrik tekbiri hakkında detaylı bilgi haberimizde. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/tesrik-tekbirleri-ne-zaman-nasil-tesrik-tekbiri-kurban-bayrami-2017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/tesrik-tekbirleri-ne-zaman-getirilir-tesrik-tekbiri-kac-defa-tekrarlanir-nasil-getirilir-1995168/"]

BANKALAR HANGİ GÜN AÇIK?

Bankaların çalışma programı şu şekilde:
28 Ağustos Pazartesi: Açık
29 Ağustos Salı günü Açık,
30 Ağustos Çarşamba Zafer Bayramı: Tatil
31 Ağustos 2017 Perşembe Günü | Arefe: Yarım Gün
1 Eylül 2017 Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün: Kapalı
2 Eylül 2017 Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün: Kapalı
3 Eylül 2017 Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün: Kapalı
4 Eylül 2017 Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün: Kapalı



KURBAN BAYRAMINDA BANKALAR, NOTERLER, HASTANELER AÇIK MI?

Kurban bayramı boyunca hastanelerin acil servisleri çalışacak. Noterler ise, kurban bayramının sona ermesinin ardından çalışmaya başlayacak.

Bu hafta içinde pek çok çalışan bayram iznine ayrılacak. Bu hafta yapılan idari izin açıklamasıyla kurban bayramı tatili devlet memurları için 10 güne çıkartılırken özel sektör çalışanları için bu durum farklı.

Kurban Kesimi Ne Zaman Başlar, Ne Zaman Biter?

Kurban kesimi, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Hanefilere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder. Şafiilere göre ise 4. günü de kurban kesilebilir. Kurban bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir.

İSTANBUL İÇİN KURBAN KESİM NOKTALARI


İstanbul’un çok sayıdaki ilçesinde çeşitli kurban kesim yerleri bulunuyor. Aşağıdaki bağlantılardan ilçe ilçe İstanbul’un kurban kesim yerlerini öğrenebilirsiniz.

ADALAR
ARNAVUTKÖY
ATASEHIR
AVCILAR
BAĞCILAR
BAHÇELİEVLER
BAKIRKÖY
BASAKŞEHİR
BAYRAMPAŞA
BEŞİKTAŞ
BEYKOZ
BEYLİKDÜZÜ
BEYOĞLU
BÜYÜKÇEKMECE
ÇATALÇA
ÇEKMEKÖY
ESENLER
ESENYURT
EYÜP
FATİH
GAZİOSMANPAŞA
GÜNGÖREN
KADIKÖY
KAĞITHANE
KARTAL
KÜÇÜKÇEKMECE
MALTEPE
PENDİK
SANCAKTEPE
SARIYER
SİLİVRİ
SULTANBEYLİ
SULTANGAZİ
ŞİLE
ŞİŞLİ
TUZLA
ÜMRANİYE
ÜSKÜDAR
ZEYTİNBURNU