PERDEYİ İLK JİRİ VESLEY AÇTI


İstanbul Cup ve İstanbul Open'da Türk sporcular dünya yıldızlarıyla karşı karşıya geldi. Garanti Koza Arena’da ana tablonun perdesini açan buluşmada sevinen isim Jiri Vesely oldu. Çek raket, kendisi gibi geçen yıl çeyrek final oynama başarısı gösteren İspanyol Marcel Granollers’i 7-5, 2-6, 6-4 mağlup etti.

RAONIC SALLANDI AMA YIKILMADI


Mart ayında katıldığı Miami Masters’tan bacağındaki sakatlık nedeniyle üçüncü tur maçı öncesi çekilen Milos Raonic, geri dönüş turnuvası niteliğindeki TEB BNP Paribas İstanbul Open’a zorlu bir galibiyetle başladı. İstanbul’da 1 numaralı seribaşı olarak mücadele veren Kanadalı yıldız tenisçi, son dönemin formda oyuncularından Britanyalı Aljaz Bedene’yi 6-7, 6-3, 7-6 ile yenip çeyrek final biletini kaptı.

ALTUNA/MOTTI ÇEYREK FİNALDE


TEB BNP Paribas İstanbul Open’da ter döken Türk tenisçilerden Tuna Altuna, İtalyan partneri Alessandro Motti ile birlikte etkileyici bir galibiyete imza atarak çiftlerde çeyrek finali yakaladı. Altuna/Motti çifti, Sırp rakipleri Dusan Lajovic/Viktor Troicki’yi 4-6, 7-5, 10/4’le devirdi.

CILIC GÜÇLÜ BAŞLADI


TEB BNP Paribas İstanbul Open’da 2 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Marin Cilic, ilk maçında güçlü bir performans ortaya koydu. Klasmanın sekizinci basamağındaki Hırvat yıldız, Boşnak rakibi Damir Dzumhur’u 6-3, 6-2 yenerek adını son sekize yazdırmasını bildi.

Dört kez servis kırdığı mücadeleden 70 dakika sonunda üstün ayrılan Cilic, bir sonraki turda 8 nolu seribaşı Steve Darcis ile kozlarını paylaşacak. Darcis ise birinci servislerinden %87 ile puan çıkardığı buluşmada Jiri Vesely’yi 6-2, 6-1’lik setlerle geçip bu sezonki üçüncü çeyrek finaline adım attı.

Merkez Kort’taki ilk maçta ise 6 numara Bernard Tomic sevindi. Rogerio Dutra Silva karşısında 7-5, 6-3’le galibiyete uzanan Tomic, kariyerinde ikinci kez toprak zemindeki bir organizasyonda çeyrek finale kalmayı başardı. Tomic, toprak korttaki ilk çeyrek finalini 2012 yılında Münih’te oynamıştı.

GEÇEN HAFTA NE OLDU?


TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta çiftler finalinde ikinci kez birlikte oynayan Ukraynalı Nadia Kichenok ve Sloven Dalila Jakupovic ikilisi şampiyonluğu aldı. İki hafta önce ilk turnuvalarında final oynayan Kichenok/Jakupovic, İstanbul’da oynadıkları dört maçta üç seribaşı tenisçiyi geçerek şampiyonluğa uzanmayı başardı.

Final maçında Belçikalı Elise Mertens ve Amerikalı Nicole Melichar’a karşı 7-6 ve 6-2’lik sonuçla kazanan Kichenok ve Jakupovic, ilk seti elde ettikleri altıncı set puanında bitirebildi. Bir saat süren ilk setin ardından üstünlüğü ele geçiren şampiyon ikili, 1 saat 38 dakikalık maçın ardından zafer sevinci yaşadı.

Bu birincilik, Kichenok’un kariyerindeki üçüncü WTA çiftler kupası olurken, Dalila Jakupovic ilk kez WTA şampiyonluğu gördü. Nadia Kichenok, İstanbul Cup çiftler kupası sahibi Alona Bondarenko ve Elina Svitolina’dan sonra bu başarıya ulaşan üçüncü Ukraynalı oldu.