İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gaziler Haftası kapsamında Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde kahvaltı programı düzenledi. Saat 10.00'da başlayan programa polis, asker ve 15 Temmuz gazileri katıldı. Kuran-ı Kerim okunan ve dualar edilen programda İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan konuşma yaptı.

batu'BİZİ YILDIRMIYOR'


Çalışkan davetlilere hitabında "Buradan bakınca, mübarek bir manzara görüyorum. Bu manzara Türkiye,  bu manzara bütün dünyanın gıpta ettiği bir ülke. Yaşadığımız günler gerçekten zor günler. Çok şehit veriyoruz. Çok gazimiz oluyor. Ancak bunlar bizi yıldırmıyor. Türk milleti olduğumuzu, 3 bin yıllık bir millet olduğumuzu, güzel bir millet olduğumuzu hatırlıyoruz"

15 TEMMUZ'DA GÖSTERDİK


Çalışkan, ülkemizin bulunduğu konumun önemine değinerek, Türkiye üzerinde farklı güçlerin gözü olduğunu belirtti. 200 yıldır ülkemiz üzerinde planlar yapıldığına değine Mustafa Çalışkan "Bu ülkenin hiç kimseye teslim etyeceğimizi 15 Temmuz'da gösterdik" dedi.

batuhan-ortaKÜÇÜK BATUHAN'A ÖVGÜ


Çalışkan konışması sonrasında, Gazi Mehmet Onay, Ali Gül, Orhan Pehlivan ve 9 yaşındaki gazi Batuhan Çetiner'e plaket verdi. 15 Temmuz'da gazi olan Batuhan Çetiner'e Beşiktaş forması fa hediye eden Mustafa Çalışkan, Çetiner'i küçük yaşta gazi olduğu için kıskandığını ifade etti. Hain darbe kalkışması sırasında kolundan vurulan Batuhan Çetiner, gazi olmaktan gurur duyduğunu, ifade ederek "Yaşadıklarımı torunlarıma kadar anlaracağım" dedi.

KARTAL GİBİ


Plaket hediye edilen diğer bir isim olan Mehmet Onay, 15 Temmuz'da İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı korurken yaralanmıştı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olayla ilgili konuşan Çalışkan "Mehmet o kalabalık içerisinde, Kartal keskin bakışla sağa sola bakıyor,  bizi savunuyordu" dedi.