Kar İstanbul'da! Dün gece Kartal ve Pendik civarından İstanbul'a girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt geneli hava durumu raporunu yayınladı. Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre hafta sonu yurdun birçok bölgesinde kuvvetli sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve bazı kesimlerde kar yağışı etkili olacak.

23 ARALIK YURT GENELİNDE HAVA DURUMU


Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Osmaniye, Giresun, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kıyı kesimler, İç Ege’nin güneyi, Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI


Anadolu yakası Pendik ve Kartal’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. İstanbul genelinde dün başlayan ve gece boyunca etkili olan sağanak yağışı, sabah saatlerinden itibaren Pendik ve Kartal ilçelerinin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düştüğü Kartal ve Pendik’te kar yağışı etkisini sürdürüyor.

ÜLKE GENELİNDE MEVSİM NORMALLERİNDE


Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, iç kesimlerde azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR DA ETKİLİ

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz ile doğu ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve kuzeyi ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa), Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı


Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ve Antalya'nın doğu kesimleri ile Osmaniye ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Sakarya, Bilecik, Kütahya ve Bingöl çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ( buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı


Rüzgarın; Marmara’nın batısı ve kuzeyi ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa), Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (DHA-İHA)

[old_news_related_template title="Bolu Dağı'nda TIR'ların geçişine izin verilmiyor" desc="Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu ve TEM otoyolu geçişlerinde kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde TIR'ların geçişine izin verilmiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/bolu-son.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bolu-daginda-tirlarin-gecisine-izin-verilmiyor-2143836/"]