İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, sol terör örgütü DHKP-C içerisinde önemli bir hareketlilik olduğunu belirledi. İstihbarat birimleri, DHKP-C'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 7 Kasım'da düzenlendiği operasyon sonrasında "intikam eylemi" hazırlığı yaptığını belirledi. Araştırmalarda, Tunceli Ced Vadisi'nde F-16'larla düzenlenen ve 10 DHKP-C'linin öldürüldüğü operasyona karşılık, örgütün canlı bomba eylemi hazırlığında olduğu tespit edildi. Bunun üzerine çalışmalar derinleştirildi. Sol terör örgütü üyesi bir kişinin "canlı bomba" olmak üzere İstanbul'a geldiği anlaşıldı.

Araştırmalar tamamlanınca TEM Polisi kapsamlı bir operasyon düzenledi. Çok sayıda Özel Harekat ve TEM operasyon timi ile Okmeydanı'daki Gençlik Federasyonu'na baskın yapıldı. Canlı bomba olmak için İstanbul'a geldiği iddia edilen şüphelinin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli yakalandı.

[old_news_related_template title="İstanbul’da eylem hazırlığındaki 15 PKK’lı terörist yakalandı" desc="İstanbul’da terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda silahlı eylem hazırlığında olduğu belirlenen 15 kişi gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/basliksiz-12-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/istanbulda-eylem-hazirligindaki-15-pkkli-terorist-yakalandi-1627967/"]

Polis sabaha karşı da başka bir hedefe yönelik operasyon düzenledi. Örgütün farklı bir hücresine yönelik Sarıyer'deki bazı adreslere girildi. Yapılan aramalarda çok sayıda polis kıyafeti ve bazı örgütsel döküman ele geçirildi. Ayrıca operasyon yapılan evlerde yapılan aramalarda ise, eylemde kullanılabileceği tahmin edilen 2 gaz maskesi,1 kurusıkı tabanca, 1 sprey boya ele geçirildiği ve soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi. Araştırmaların sürdüğü öğrenildi.