Günlerdir kamuoyunu meşgul eden 'Melih Gökçek'in istifası'yla ilgili dün yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 28 Ekim Cumartesi günü istifa edeceğini belirtti. Gökçek, “İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN'LA NE KONUŞTULAR?


Daha önce Erdoğan'ın "İstifa et" talebine ilişkin “Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz. Çoluğuma çocuğuma ne anlatacağım, yolsuzluğum mu var, FETÖ’cü müyüm, neden istifa edeceğim” dediği öğrenilen Gökçek'in dünkü konuşmada 'neler söylediği' ise merak konusu oldu. Ak Saray'daki 'istifa zirvesine' ilişkin detayları ise hükümete ve Erdoğan'a yakın gazetecilerden Abdülkadir Selvi yazdı.

"BU KEZ İMKAN TANINMADI"


Gökçek'in bir önceki görüşmede, Erdoğan'a 'proje sunumu' yaptığını hatırlatan Selvi "Bu kez o tür bir manevra yapmasına imkan tanınmadı" diye yazdı.

"SICAK VE SAMİMİ BİR ORTAMDA GEÇMEDİ"

İşte Selvi'nin tarihi görüşme için kaleme aldığı satırlar "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme sırasında sürecin zaten gereğinden fazla uzadığı ve partiye zarar verecek bir noktaya ulaştığını belirtip, Gökçek’ten derhal istifa etmesini istediği söyleniyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede istifa sürecine son bir noktayı koyması gerektiği sonucu çıktı. Çünkü Erdoğan, istifa dışında Gökçek’e ikinci bir şık sunmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sorunun çözülmesi için Gökçek’e son bir kredi açmıştı. O görüşme yapıldı ve Gökçek, makam odasından Erdoğan’a, istifasını beyan ederek çıkmak durumunda kaldı. Çünkü, Erdoğan başka bir seçenek sunmadı. Uzun bir görüşme olduğu söyleniyor. Ama sıcak ve samimi bir ortamda geçmediği ifade ediliyor. Gökçek de bu kararlılık karşısında manevra alanının kalmadığını görmüş olmalı ki, bu kez müzelik tweet atmak yerine beklenen istifa açıklamasını yapmak durumunda kaldı."

banner

[old_news_related_template title="Melih Gökçek'in yerine gelmesi beklenen başkan 'bıyık' bıraktı..." desc="Hükümette başlayan bıyık bırakma modasına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de katıldı. Geçtiğimiz aya kadar bıyıksız olan Tiryaki, Melih Gökçek’in koltuğunun boşalacağının gündeme gelmesinin ardından bıyık bıraktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/kecioren-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/melih-gokcekin-yerine-gelmesi-beklenen-baskan-biyik-birakti-2060870/"]