Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası'na katılma şansı kalmayan Türkiye Finlandiya ile bu gece mücadele edecek. Taraftarlar Milli maçın saatini ve kanalını merak ediyor. Muhtemel 11'leri ve mücadele hakkındaki tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Prestij maçı gibi görünen elemelerdeki son maçımız aslında Euro 2020 açısından büyük önem taşıyor. 2018 Dünya Kupası şansımızı kaybettiğimiz İzlanda maçından sonra oyanayacak Finlandiya Türkiye maçı hangi kanalda ne zaman saat kaçta başlıyor?

FİNLANDİYA TÜRKİYE MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nı televizyondan seyredecek olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, Finlandiya ile deplasmanda grubun son maçını oynayacak. Bugün saat 21.45’de başlayacak mücadele TV8’den yayınlanacak.



[old_news_related_template title="TV8 CANLI İZLE: Finlandiya Türkiye maçı canlı izle! Milli maç TV8 kanalından şifresiz yayınlanacak" desc="TV8 canlı izleme yolları milli maç nedeniyle google üzerşinden en çok araştırılan konular arasına girdi. TV8 kanalından şifresiz canlı yayınlanacak Finlandiya Türkiye maçı için geri sayım başladı. Sadece ülkemizde değil yurtdışında yaşayan vaytandaşlar da internet üzerinden TV8 nasıl izlenir araştırıyor. Finlandiya Türkiye maçının prestij dışında ayrı bir önemi de bulunuyor. İşte TV8 izleme linki ve Finlandiya Türkiye maçı hakkında tüm detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/tv8-izle-turkiye-finlandiya-maci-canli-izle-yayin-milli-mac-tv8.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/tv8-canli-izle-finlandiya-turkiye-maci-canli-izle-milli-mac-tv8-kanalindan-sifresiz-yayinlanacak-2042715/"]

 

2018 Dünya Kupası’na İzlanda hezimeti ile birlikte havlu atan milli takımda teknik direktör Mircea Lucescu, Finlandiya maçı öncesinde yaptığı basın toplantısında kullandığı ifadelerle dikkat çekti.

TÜRKİYE 5, FİNLANDİYA 6 KEZ KAZANDI


Milli Takımımız Finlandiya ile ilki 1924 sonuncusu da 2017 yılında olmak üzere 14 maça çıktı.

Bu maçların beşini millilerimiz, altısını Finlandiya kazanırken, üç maç da beraberlikle sonuçlandı. Milli Takımımızın attığı 22 gole, Finlandiya 20 golle karşılık verdi. 14 maçın beşi resmi nitelikteydi.

Finlandiya bu maçların üçünü kazanırken millîlerimiz iki galibiyet aldı.

İŞTE İLK 11’İMİZ;

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Ozan, Ömer, Çağlar, İsmail, Okay, Selçuk (K), Yusuf, Oğuzhan Hakan, Cenk.

FİNLANDİYA TÜRKİYE MAÇININ ÖNEMİ BÜYÜK

Mircea Lucescu dün yapılan basın toplantısında Finlandiya maçının önemine vurgu yapmıştı. Bu vurgunun sebebi UEFA Milli takımlar sıralaması. Türkiye'nin hem yeni başlayacak "uluslar ligi"nde hangi kategoride yer alacağı ve hangi torbadan kura çekimine katılacağını belirleyecek maç Finlandiya maçı olacak.

A milli takım şu an 25. sırada yer alıyor. Milliler, Finlandiya maçını kaybetse de, grup karşılaşmalarını tamamlayan Romanya'yı geçerek 24. sıraya çıkacak. Ancak son maçını yarın oynayacak Macaristan'ın Türkiye'yi geçme şansı bulunuyor. Milliler eğer Finlandiya'dan puan alamaz, Macaristan da yarın oynayacağı maçta Faroe Adaları'nı yenerse a milli takımımızı sıralamada geçecek. Bu durumda Türkiye 25. sırada kalacak. UEFA milli takımlar sıralamasında 13 ile 24'üncü sıra arasındaki ülkeler, B ligi'ne girecek. Bu takımlar avrupa şampiyonası elemeleri kurasında ikinci torbada yer alacak. Milliler 25. sıraya düşerse şampiyona kuralarında 3'üncü torbaya düşecek.

finlandiya-turkiye-maci-saat-kacta-hangi-kanalda-ne-zaman-milli-mac

'MİLLİ TAKIMA OYUNCU BULMAK ZORLAŞACAK'

İzlanda mağlubiyeti ile 2018 Dünya Kupası umutlarını yitiren Türkiye'de Finlandiya maçı öncesinde Mircea Lucescu açıklamalarda bulundu. Lucescu, “Kulüpler aynı şekilde devam ederse Milli Takım'a oyuncu bulmak zorlaşacak” sözleriyle topu bir anlamda kulüplere attı.

Lucescu, Finlandiya maçı hakkında “Her şeyden önce bu maçı oynamamız lazım. Bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Son üç maçta 7 puan alan bir ekibe karşı oynayacağız. İzlanda ekibiyle benzeştiklerini söyleyebilirim. Bu yüzden dikkatli olmalıyız” dedi.

Deneyimli teknik adam İzlanda yenilgisi ile ilgili olarak da “İzlanda maçını kazanamadık yazık oldu, daha dikkatli olmamız gerekiyordu. İlk golü yedikten sonra ekip kendine güvenini kaybetti. İlk 30 dakika oyunu domine ettik ancak sonra işler değişti” ifadelerini kullandı.



FİNLANDİYA'DA SADECE BİR TARAFTAR...

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’nda 9 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Finlandiya ile oynayacağı maç için Turku'ya geldi. Ay-yıldızlı takımı havalimanında yalnızca bir Türk taraftar karşılamaya geldi.

Dün Eskişehir'de İzlanda'ya 3-0 kaybederek 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılma ümitlerini kaybeden A Milli Takım, Finlandiya ile oynayacağı I Grubu son maçı için Turku'ya geldi. Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'ndan özel uçakla kente gelen ay-yıldızlılar, 9 Ekim Pazartesi günü TSİ 21.45'de Veritas Stadyumu'nda Finlandiya ile karşılaşacak.

MİLLİ TAKIMDA 4 İSİM KADRODA YOK

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na katılma şansı kalmayan A Milli Takım'da Arda Turan, Burak Yılmaz ve Nuri Şahin sakatlıkları nedeniyle, Caner Erkin ise Finlandiya maçında sarı kart cezalısı olmasından dolayı kadroda yer almadı.

Finlandiya maçı öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve bir futbolcu, yarın TSİ 18.30'da maçın oynanacağı Veritas Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyecek. Milliler, Finlandiya maçının son provasını ise TSİ 19.00'da aynı statta yapacak. Ay Yıldızlılar, Finlandiya maçının hemen ardından İstanbul'a dönecek.