Milli maç için kısa bir zaman kala, saatini ve kanalını öğrenmek isteyen futbolseverler google üzerinden Türkiye İzlanda maçı saat kaçta hangi kanalda araması yapıyor. Tüm bu soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçında Türkiye Eskişehir'de İzlanda'yı ağırlayacak. Rusya yolunda ilerlemek adına üç puana kilitlenen Milli Takım kazanması halinde son maç öncesi grupta ilk iki sırada yer alacak. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubunda 14 puanla 3. sırada olan Türkiye, ikinci İzlanda’yı yenerse son maçlar öncesi büyük avantaj elde edecek. Peki Türkiye İzlanda milli maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, şifresiz mi?

2018 yılında Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Kupasına direk katılma şansı bulunan Türkiye için İzlanda maçında tek hedef galibiyet. A Milli Takımın, İzlanda'ya mağlup olması durumunda Dünya Kupasına katılma şansı bitecek.

TÜRKİYE İZLANDA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Türkiye tarihi maç için geri sayıma başladı. 2018 Dünya Kupası'na katılmak isteyen Milli Takımımız, I Grubu'ndaki 9. maçında Eskişehir'de grup ikincisi İzlanda'yı konuk ediyor.  Zorlu maç öncesi 14 puanda olan Millilerimiz, rakibini mağlup etmesi durumunda son maçlar öncesi rakibini geçecek ve ilk iki sırada yer alacak. Peki Türkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Tarihi milli maça kısa bir zaman kaldı ve tüm yurtta heyecan dorukta. 6 Ekim Cuma akşamı saat 21:45'te başlayacak Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 9. maçı olan Türkiye İzlanda maçı Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak. Kritik mücadele Tv 8 kanalından canlı yayınlanacak.

[old_news_related_template title="TV8 CANLI İZLE: Milli maç TV8 canlı yayını! (Türkiye İzlanda maçı) İnternet üzerinden TV8 izle! Dünya Kupası Avrupa Elemeleri" desc="TV8 canlı izleme yolları günün en çok merak edilen konuları arasında. TV8 kanalından canlı yayınlanacak Türkiye İzlanda maçı tüm ülkeyi ekran karşısına kilitleyecek. Sadece ülkemizde değil yurtdışında yaşayan vaytandaşlar da internet üzerinden TV8 nasıl izlenir araştırıyor. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubunda milliler kritk maçtan üç puan alarak avantajlı konuma gelmek istiyor. İşte TV8 izleme linki ve mücadele hakkında tüm detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/tv8-canli-izle-turkiye-izlanda-maci-canli-yayin-tv8.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/tv8-canli-izle-milli-mac-tv8-canli-yayini-turkiye-izlanda-maci-internet-uzerinden-tv8-izle-dunya-kupasi-avrupa-elemeleri-2039661/"]

Fatih Terim'in ardından Ağustos ayında A Milli Takımın başına geçen Mircea Lucescu yönetiminde 2 karışılaşmaya çıkan Ay-Yıldızlılar bu maçlarda 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet aldı.

Deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup olan Türkiye, Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanan Hırvatistan maçını ise 1-0 kazanarak Dünya Kupasına gitme şansını devam ettirdi.



I GRUBU PUAN DURUMU

Türkiye’nin de bulunduğu I grubunun puan durumu son maçlar yaklaşırken büyük önem taşıyor. İşte Türkiye’nin I grubundaki sıralaması…

1- Hırvatistan: 16

2- İzlanda: 16

3- TÜRKİYE: 14

[old_news_related_template title="ŞİFRESİZ CANLI İZLE: Türkiye İzlanda maçı canlı izle! Milli maçı canlı yayınlayacak kanal belli oldu!" desc="Türkiye İzlanda maçını canlı izlemek isteyen taraftarlar şifresiz yayınlayacak kanal var mı sorusunun yanıtını arıyor. Türkiye Dunya kupası Elemeleri I grubu maçında İzlanda ile mücadele edecek. Rusya yolunda kritik viraj olacakolna milli maçın canlı izlenebileceği kanal belli oldu. İşte Türkiye İzlanda milli maçı şifresiz canlı izleme linki..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/turkiye-izlanda-canli-izle-milli-mac-canli-yayin-sifresiz-izle.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sifresiz-canli-izle-turkiye-izlanda-maci-canli-izle-milli-maci-canli-yayinlayacak-kanal-belli-oldu-2039663/"]

4- Ukrayna: 14

5- Finlandiya: 7

6- Kosova: 1



İZLANDALI OYUNCUDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

TFF 1. Lig ekibi Elazığspor’da forma giyen İzlandalı oyuncu Theodor Elmar Bjarnason, Çaykur Rizespor maçında aldığı darbe sonucu kendisini yüzde 100 hazır hissetmediği ve takımını riske etmemek için İzlanda Milli Takımı'nda yer almadığını açıkladı. Bjarnason, Türkiye’nin güçlü bir takım olduğunu, ancak gönlünün Türkiye ve İzlanda’nın bir arada Dünya Kupası'na katılmasından yana olduğunu aktardı.

"Türkiye çok güçlü bir takım"

Türkiye-İzlanda karşılaşmasının büyük ve mücadele gücü yüksek bir maç olacağına vurgu yapan İzlandalı yıldız, “İki takım için de önemli bir maç. Ben İzlanda'lıyım ve kalbim İzlanda’dan yana. Türkiye ve Türk insanını gerçekten çok sevdim. İnşallah İzlanda ve Türkiye bir arada Dünya Kupası'nda boy gösterir. Skor olarak bir şey söyleyemem ama Türkiye’nin çok güçlü bir takım olduğunu biliyorum, özellikle kendi evinde. İnşallah güzel bir maç olur” dedi.

"Takımımı riske atmak istemedim"

Türkiye’nin, Premier Lig ekibi Everton’da forma giyen Gylfir Sigurdsson’a karşı önlem alması gerektiğine dikkat çeken Elazığspor’un başarılı futbolcusu, “Sigurdsson gerçekten iyi futbolcu. İyi ve ölü toplarda oldukça etkili. Defanstan iyi çıkan bir ekibimiz de var” ifadelerini kullandı.

Milli Takım kadrosunda yer almamasıyla ilgili de konuşan Bjarnason, “Sakatlığım ciddi değil ama bir ağrım vardı. Rize maçında bir darbe yemiştim. Kendimi yüzde 100 hazır hissetmediğim için takımımı riske atmak istemedim. Elazığ’da kalıp tedavime devam etmeyi tercih ettim. Çok büyük bir sakatlık değil” şeklinde konuştu.

Elazığspor’un TFF 1. Lig’deki performansı da değerlendiren Bjarnason, “Takımımız gerçekten bu zamana kadar iyi oynadı. Şu anda ikinci sıradayız. Elimden geleni takımıma vereceğim. Hem kendim hem de takımımın yukarılara tırmanması için elimden geleni yapacağım” diyerek sözlerini tamamladı.

LUCESCU’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR


Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda İzlanda ile yarın kritik bir maça çıkacak olan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Mircea Lucescu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Her iki takım için de çok önemli bir maç oynayacaklarını söyleyen Mircea Lucescu, takımına güvendiğini söyledi. Sabri Sarıoğlu'nun 6 yıl aradan sonra yeniden Milli Takım kadrosuna dahil edilmesi hakkında da konuşan Lucescu, futbolcuların yaşlarından çok kalitelerine önem verdiğini söyledi.

turkiye-izlanda-maci-saat-kacta

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR ?

Türkiye'nin, Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası'na doğrudan katılabilmesi için grubu 1'inci sırada tamamlamak zorunda. İkincilikte ise, play-off oynaması yüksek ihtimal. A Milli Takımın play-off oynaması için gruplar arasındaki en kötü ikinci takım olmaması gerekiyor.

I Grubu'nda 14 puanla 3'üncü sırada bulunan Türkiye'nin son iki maçını da kazanması halinde grubu ilk iki sırada tamamlaması garanti. Grup liderliği için en kesin yol Ukrayna'nın Kosova deplasmanında puan kaybı yaşayıp son maçta Hırvatistan'ı yenmesinden geçiyor. Ukrayna'nın son iki maçını kazanması halinde ise liderlik için genel averaja bakılacak. Şuan için Türkiye genel averajda attığı gol sayısının 12 olması sebebi ile Ukrayna'nın üstünde yer alıyor. Ukrayna ise grupta 11 gol attı.



TÜRKİYE’NİN GALİBİYETTEN BAŞKA ŞANSI YOK!

Türkiye bu akşam İzlanda'yı ağırlıyor Milli Takım, İzlanda'yı yenmekten başka bir şey düşünmüyor. Türkiye İzlanda maçı saat kaçta başlayacak sorusu ise tüm futbol izleyicileri tarafından merak ediliyor. Türkiye'nin İzlanda'yı mağlup etmesi halinde son maçlar öncesi ilk 2 sırada yer alacak Milli Takımımız, kazanamaması durumunda şansını mucizelere bırakacak. Peki Türkiye İzlanda maçı saat kaçta, hangi kanalda, şifresiz mi?


Türkiye İzlanda maçı öncesi büyük heyecan yaşanıyor. 2018 Dünya Kupası’nda mutlaka yer almak isteyen A Milli Futbol Takımımızın bu akşam İzlanda’yı yenmekten başka çaresi yok. 14 puanla 2. sıradaki 16 puanlı İzlanda’nın 2 puan gerisinde yer alan Millilerimiz, bu maçı kazanması durumunda ilk 2 sırada yer alacak ve son maçta Finlandiya’yı da yenmesi durumunda adını Dünya Kupası’na yazdıracak.

A Milli Takım kalan iki maçını kazanması halinde en kötü ihtimalle grubu ikinci sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı elde edecek. Dünya Kupasına Avrupa'dan ev sahibi olan Rusya dışında 13 takım yer alacak. 13 takımın 9'u, grup aşamalarını lider olarak tamamlayan takımlar olacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak. Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan, yani ‘en kötü ikinci' takım play-off oynayamayacak. Geri kalan 8 takım ise play-off oynama hakkı elde edecek. İki ayaklı play-off eşleşmelerini kazanan dört takım, Dünya Kupası finallerine katılmaya hak kazanacak.

turkiye-izlanda-maci-hangi-kanalda

İZLANDA MİLLİ TAKIMI TÜRKİYE’YE GELDİ

Özel bir uçakla 21.00’da Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'na iniş yapan İzlanda Milli Takımı Cuma günü 21.45’te A Milli Takım ile karşılaşacak. 33 bin kişilik Eskişehir Yeni Stadyumu’nda yapılacak karşılaşma için milliler ise Antalya’dan Cuma günü Eskişehir’e gelecek.

Öte yandan İzlanda konvoy halinde havalimanından konaklayacağı otele geçiş yaptı.

MİLLİ TAKIMIN İZLANDA MAÇI MUHTEMEL 11'İ


Mutlak kazanmamız gereken İzlanda maçında teknik direktör Lucescu, Hırvatistan karşısındaki kazanan kadroyu bozmak istemiyor.

Rumen hoca; cezalı Hakan Çahlanoğlu yerine Cenk Tosun'u kanada çekmeyi planlarken, orta sahada forvet arakasında ise Arda Turan'ı oynatacak. Lucescu forvette Burak Yılmaz'ı, stoperde ise Serdar Aziz'i oynatmayı planlıyor.

Türkiye'nin İzlanda karşısında muhtemel 11'i şu şekilde olacak: Volkan Babacan, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Serdar Aziz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Nuri Şahin, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Cenk Tosun, Burak Yılmaz