Özel okul teşvik desteği için başvuruda bulunan binlerce aday, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmenin sonuçları heyecanla beklemeye devam ediyor. Adaylar özel okul teşvik sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını arıyor ve MEB kontenjan listesini merak ediyor. İşte detaylar...

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Özel okul teşvik sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı kılavıuza göre 14 Eylül tarihinde tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından 15 Eylül tarihinde velilerle paylaşılacak. Tercih yapmak isteyenler, bakanlığın yayımladığı kontenjjan bilgilerinden faydalanacak.

MEB KONTENJAN BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Merakla beklenen özel okul teşvik sonuçları açıklandı.

Az önce gelen duyuruya göre 2017 özel okul teşvik sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullarda okuyan öğrencilere sağlanan eğitim öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılı için, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel lise öğrencilerine 4 bin 280 lira, ortaokul ve diğer liselerde okuyan öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

Teşvik sonuçları 7 Eylül'de yani bugün MEB sitesinden yayımlandı

TEŞVİK SONUÇLARI – TIKLA SORGULA

İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütlerle diğer ilgili hususlar Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanacak kılavuzda belirtilecek.

SONRAKİ ADIM TERCİHLER

Eğitim öğretim desteğine hak kazanan öğrenciler, özel okul tercihlerini 7-14 Eylül’de yapacak. Yerleştirme sonuçları 15 Eylül’de ilan edilecek. Öğrencilerin, yerleştiği özel okula nakil ve kesin kayıt işlemlerini 15-22 Eylül tarihleri arasında tamamlaması gerekiyor. Boş kalan kontenjanlar için ise aynı tercihler üzerinden 25 Eylül’de ek yerleştirme işlemi yapılacak ve ek yerleştirme kayıt işlemleri 25-29 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÖZEL OKUL TEŞVİK TUTARLARI NE KADAR?


Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 3 bin 60 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 680 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin 280 lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin 280 lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye ise 3 bin 680 lira destek verilecek. 75 bin öğrenci, bu yıl ilk kez eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.

Yeni eğitim öğretim yılında, önceki yıllardakiler de dahil olmak üzere 340 bin öğrenciye destek verilecek.