Meral Akşener'in Aksaray ziyaretini takip eden Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk bildiriyor;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Aksaray İl Binası'nın açılışında üzerlerindeki her türlü baskı, tehdit ve yıldırmalara karşı “Korkmuyoruz, kormayacağız, düşün peşimize” dedi. Karayolu ile Aksaray'a giderken Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde durdurulan Akşener'e bir vatandaş, “Derdimize çare bulun, herkes birbirine hakaret ediyor. Düşmanlık yaratılıyor” dedi.Bu sözlere karşılık Akşener, Türkiye'nin grip geçirdiğini, evinde yatan hasta gibi olduğunu belirterek, “Ülkemizi iyileştirecek olan İyi Parti'dir” dedi.

CESURLAR HAREKETİ


Aksaray'da parti binasının açılışı öncesi mitingi düzenlenmek istendi. Ancak hükümet meydanı verilmedi. İl binasının bulunduğu Atatürk caddesinde konuşma yapılmadan önce elektrikler kesildi ve konuşma yapılamayınca jeneratör devreye sokuldu.

Akşener, kendilerine her yerde engeller çıkartıldığına dikkat çekti ve şunları söyledi: "İYİ Parti cesurlar hareketidir. Baskıya tehdite hakarete rağmen elif gibi dimdik durarak hep beraber İyi Parti'de yer alıyoruz. O yüzden İyi Parti cesurlar hareketidir. Ülkemizi kutuplaştırmak, kavga ortamına çekmek istiyorlar. Bizler kutuplaşmanın kavganın önüne geçeceğiz. Evimizin bulunduğu apartmanda kimler oturuyor, bilirdik. Şimdi kim var bilmiyoruz. Herkes birbirinden korkuyor, şüpheye düşüyor. İyi Parti dayanışma ve kardeşlik ruhumuzu yeniden ortaya çıkaracaktır."

GENÇ İŞSİZLER


"Ülkemizin önemli sorunlarından birisi ekonomidir. 11.1 büyüdüğümüzü söylüyorlar ancak, kimin cebine 11.1 para girmiş. İşsizlik almış başını gidiyor. Başbakan işadamlarından iki kişiyi işe almasını istiyor. Bu ülkenin tarımı hayvancılığı vardı, bitirdiler. İnşaatla büyüme, çocuklarımıza iş olarak dönmez. İyi Parti sanayiye, istihdama, önem verecek. Tarım ülkesi olan ve kendine yeten yedi ülke arasında bilinen Türkiye, bugün saman, mercimek, buğday ithal ediyor."

"SUDAN SORUSU"


Saman ve tarım ürünlerinin bir bölümü Sudan'dan ithal ediliyor. Sormak istiyorum, hangi AKP'lilerin Sırbistan'da, Ruanda'da ve Sudan'da binlerce dönüm arazisi var? İşte onlar buğdayı samanı Türkiye'ye ihraç ediyorlar. Sudan'dan da Türkiye'yi soyuyorlar. Hayvancılık bitti diyoruz. Güney Amerika'dan Sudan'dan hayvan ithalatı yapılıyor. Peki bizim hayvancılığımızı neden ortadan kaldırdınız? İYİ Parti'nin en önemli hedefi ithal eden değil, ihraç eden tarım ülkesi haline gelmemiz. Diyeceksiniz ki kaynak nerede. Kaynak çok. Sadece çaldıklarından alınsa o bile size yeter.

"KARDEŞİM DEDİKLERİ"


"Cumhurbaşkanı Kaddafi'ye, Esad'a 'kardeşim' diyordu. Şimdi de Sudan Devlet Başkanı Beşir'e 'kardeşim' diyor. Kardeşim dediklerinin hepsi gitti ya da zor durumda. Beşir'e 'kardeşim' dediğine göre yakında o da gider. Dış politika öyle. 'Ey'lerle 'Ey' diyerek, 'kardeşim' diyerek yürümez. Türkiye'nin etrafı düşmanla çevrilmiş durumda."

"SUDAN'DAN ADA İSTEYECEĞİNİZE..."


El Beşir'den Sudan'daki bir adanın Türkiye'ye verilip restorasyon yapılmasını istiyor. Elalemin adamından adayı isteyeceğine Yunanistan tarafından işgal altındaki ülkemize ait 18 adamızı al. Onlardan ada isteyeceğine kendi adamızı al. Elalemin adasını restorasyon yapacağına, sıkıysanız kendi adamızı Yunanlılardan alın. Yunanlı bakan 'sıkıysa alın' diyor. Bizim iktidarımızda 'sıkıyorsa verme' diyeceğiz.

[caption id="attachment_2147830" align="aligncenter" width="900"]Akşener'in Aksaray programını Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk de takip ediyor... Akşener'in Aksaray programını Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk de takip ediyor...[/caption]

[caption id="attachment_2147830" align="alignnone" width="900"]Akşener'in Aksaray programını Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk de takip ediyor... Akşener'in Aksaray programını Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk de takip ediyor...[/caption]

"KHK'LAR YOK HÜKMÜNDE"


"AKP'nin TBMM'de açık ara milletvekili üstünlüğü olmasına, hatta dışarıdan destekler olmasına rağmen, cumhurbaşkanının imzasıyla kararnameler çıkarılıyor. Niçin bunlar Meclis'ten geçirilmiyor? Anayasa Mahkemesi, bir şey yapmayacağını söylüyor. Kanun Hükmünde Kararname eliyle çıkarılması gereken yasalar Meclis'ten kaçırılıyor. Yani Anayasa'ya karşı açıkça suç işleniyor."

“Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında hukuki, idari mali ve cezai sorumlulurk doğmaz..” Bu maddeyle Kararname, İyi Parti için yok hükmündedir. Kardeşim, FETÖ'yü bu ülkenin başına kim getirdi? Hain terör darbesinin sebepleri kimler? 'Hocaefendi dön' diye ağlayanlar kimlerdi? Erkekler ağlamaz diyorlar ama bunlar Fetullah Gülen için zırıl zırıl ağlıyorlardı."

"Yargı FETÖ'cüler tarafından ele geçirilmişti. 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında üst akıl deniliyor ya o üst akıl, ülkemizde 15 Temmuz'a iç savaş provası yaptı. Bugün Kanun Hükmünde Kararname ile insanlara silah kullanmasını serbest bırakılacağı, silah satışlarının kolaylaştırılacağı, herhangi bir problem halinde insanların birbirlerini katledecekleri anlaşılıyor. Kardeşim, ne yaparsanız yapın, korkmuyorum, korkmuyoruz. Bunlar kendilerini eleştiren herkese FETÖ'cü diyorlar. Devlette ciddiyet lazım. Reza Sarraf Türkiye'den giderken istihbarat ne yapıyordu? Bizi takip ediyordu."

"YANDAŞI KAYIRMAYIN"


"AKP döneminde sınav soruları çalındığını hepimiz biliyoruz. Şimdi taşeron işçilerle ilgili sınav getiriyorlar. AKP'den kart getiren kadroya alınacak. Hiç değil, bir kez bu millete dürüst olun. Yandaşı kayırmayın. Günahtır günah... Taşeronluk düzenlemesi de bu haliyle bizim için yok hükmündedir."

"BUYURUN BİZ BURADAYIZ"


Bu yaptıkları düzenlemelerle, açıklamalarla aziz milleti bizleri korkutacaklarını sanıyorlarsa, korkutamazlar. Biz çıktık yola, düşün peşimize. Bazıları 'Bittin sen' diyecektir. Onlara da 'Buyur birader, biz buradayız' diyoruz.

İl binasının açılışından sonra SÖZCÜ'ye konuşan Akşener, partilerine tüm baskılara rağmen büyük ilgi olduğunu ve il gezilerini artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Akşener daha sonra esnafları dolaşıp onlarla sohbet etti.