DOĞAYA İHANET!


Piknikçilerden sıkça şikayet geliyor. Diyorlar ki “zaten 1-2 gölümüz kaldı onu da halka yasaklıyorlar” diye. İstanbul Kuzey Ormanları'ndan bahsediyoruz. Gittik gördük. Sarıyer Kısırkaya mevkiinde onlarca doğal gölden birine gittik. Şikayetin sebebi hafriyat kamyonlarının döktükleri moloz ile bu bakir göl ve birikintilere ulaşımın engellenmesi. Ama vatandaşlar hem yürüyerek, hem de araçlarının altını vurma pahasına o göllere ulaşmayı başarıyor. Biz de ulaşmayı başardık ama sonuç tam bir hüsran oldu.
dogaya-ihanet-1

YEMİŞLER İÇMİŞLER ÇÖPÜNÜ BIRAKMIŞLAR


Cennet gibi gölün etrafında turladık. Adım adım saydık. Kuru çam ağaçlarının altında yakılan her mangal kömürünün yanı başında çöp yığını ile karşılaştık. Normalde piknikçilere açık olmamasına rağmen gölün etrafı çöp birikintileri ile dolu.
dogaya-ihanet-2

TENEKE, ŞİŞE, POŞET NE ARARSAN VAR


Belediye ekiplerinin nadiren temizlik yaptığı alanda yok yok. Alkol, ayran ve su şişelerinden tutun da, konserve tenekelerinden bebek bezine kadar her şey var gölün etrafında. Gölün güzelliğinin yanına bu çöp yığınlarını da ekleyince doğaya yaptığımız saygısızlık bir tokat gibi vuruyor suratımıza.