Denizli Pamukkale'nin Akhan Mahallesi'nde, fabrikaların arkasındaki ormanlık alanda bugün saat 18.00 sıralarında iki ayrı noktada yangın çıktı. Alevler kuru otlar ve rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyerek yayıldı.

yan2

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Denizli Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri ve polis ekipleri sevk edildi.

yan

Alevlerin ormanlık alanda ilerlemesi ve fabrikaları tehdit etmesi üzerine işçiler yangın tüpleriyle ormanlık alana koşarak alevlere müdahale etti. Polisler de ellerindeki çalılarla alevleri söndürmeye çalıştı. Ardından bölgeye gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonrası yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Polis, kasten çıkarıldığı iddia edilen 1 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili soruşturma başlatırken, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındı.

 

İZMİR BAYINDIR'DA DA ORMAN YANGINI

Edinilen bilgiye göre, Kızılkeçili köyünde öğle saatlerinde orman yangını çıktı.

bay

Havandan uçakların da müdahale ettiği yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Yangına müdahale eden iki orman aracının yandığı ve bir iş makinesinin devrildiği öğrenildi.

SESLİ'DEN AÇIKLAMA

Ovacık, Kızılkeçili ve Lütuflar mahallelerinde çıkan ve hala devam eden yangına 8 dozer, 15 su tankeri ve 35 arazöz ile müdahaleler sürerken, gün batımıyla beraber havadan müdahale sona erdi. Çevre ilçelerden takviye ekiplerin de geldiği söndürme çalışmalarında, Manisa'dan gelen 1 dozerin devrildiği, ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli orman yangınında 200-300 hektarlık alanın alevlerden etkilendiği söyledi. Bir işçinin kayıp olduğuna dair iddiaların şu anda doğrulatılamadığını belirten Başkan sesli, "Bir bilgi kirliliği var" dedi. Ajanslar