Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Özel Harekât, Çevik Kuvvet ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla Fikirtepe mahallesinde 97 metruk binada hava destekli Narkotik ve Asayiş denetimi yapıldı.

 

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gerçekleşen denetimde kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan binalara giren polisler arama yaptı. Mandıra Caddesi'nde ise şüpheli kişiler üzerinde GBT sorgulaması yapıldı.

Denetimde üzerinde uyuşturucu bulunan ve pasaportu bulunmayan 5'i yabancı uyruklu toplam 6 kişi gözaltına alındı. Denetimlerde çok sayıda uyuşturucu hap ve bir miktar uyuşrutucu ele geçirildi.

MAHALLELİ DAHA ÖNCE İSYAN ETMİŞTİ

Operasyonun yapıldığı Fikirtepe'de, kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan evleri, uyuşturucu içmek isteyen kişiler mesken tutmuştu. Bölgedeki güvenlik sıkıntısı nedeniyle metruk evler, hırsızlık, madde ticareti ve silahla olaylar hiç bitmiyordu. Mahalleli “Sokak köşelerinde uyuşturucu kullanıyorlar. Bu insanlar geldikten sonra, mahallenin genci bile hangi madde nedir tanımaya başladı. Biz bilmezdik... Hırsızlık zaten meslekleri olmuş. Halk ayaklandığı için şimdi çoğu kaçtı gitti. Ama yine dönecekler” isyan etmişti.

[old_news_related_template title="Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarına haciz" desc="Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyen daire sakinleri, bu amaçla 6 yıl önce sözleşme imzaladıkları inşaat şirketinin maket üzerinden daire sattığı bir yatırımcının haciz işlemiyle  karşılaştılar. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/basliksiz-2-27.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/fikirtepede-kentsel-donusum-magdurlarina-haciz-1761144/"]