Gölbaşı Mezarlığı’ndaki programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, AKP Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve ilçe protokolü katıldı.

FOTO: DHA FOTO: DHA


"MANEVRA FİŞEĞİ ADAPTÖRÜ"

Bakan Soylu, törenin yapılacağı Gölbaşı Mezarlığı’ndaki Gölbaşı Şehitliği alanına gelişinde Özel Harekat Polisi Mangası tarafından karşılandı. Polis mangasının elindeki M16 otomatik tüfeklerinin namlularına 'manevra fişeği adaptörü' takıldı.

Törenlerde gerçek fişek değil, manevra fişeği kullanıldığı, bu aparatın emniyetle alakasının olmadığı belirtildi. Bu aparatın, fişek atıldığında bir sonraki fişeğin fişek yatağına sürülmesi için gereken barut gazının namlu içinde kalmasını ve mekanizmanın geriye doğru hareket etmesini sağladığı belirtildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


İçişleri Bakanlığı'nda yapılan açıklamada, "Tüm törenlerde kullanılan bir adaptördür. Törenlerde gerçek fişek değil, manevra fişeği kullanılır. Bu aparat, fişek atıldığında bir sonraki fişeğin fişek yatağına sürülmesi için gereken barut gazının namlu içinde kalmasını ve mekanizmanın geriye doğru hareket etmesini sağlar. Namlu emniyet pimi diye bir aparat bulunmamaktadır" denildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Türk bayraklarıyla donatılan şehitlikte, Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak, şehitler için dua edildi.

Bakan Soylu ve beraberindekiler, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede, Gölbaşı’nda Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit düşen polislerin mezarlarına kırmızı gül bıraktı. Ardından Bakan Soylu, şehit ailelerine Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti.

FOTO: DHA FOTO: DHA


ÖZEL HAREKET POLİSİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, şehitlikteki tören sırasında sıcak havadan etkilenen bir kadın Özel Harekat Polisi’nin yanına gelerek özel ilgi gösterdi. Ayağa kalkmak isteyen kadın polis memuruna “Ayağa kalkma otur yerine, dinlen. İstersen seni doktora gönderelim. Hepimiz insanız, demir çelik değiliz. Özel harekat polisiyim diye hastalanmayacak mısın? Geçmiş olsun” diyen Altınok’a polis memuru ise “İyiyim, kalabilirim” yanıtını verdi.  DHA