Polisi harekete geçiren olay, 7 Haziran'da İstanbul Bayrampaşa Sebze Meyve Hali’nde yaşandı. İddiaya göre, olay günü esnaf olan Hamit E., kendisi gibi esnaf olan 42 yaşındaki Nusret Alanç’ın işyerine gitti.
Hamit E., Nusret Alanç’ın yanında çalışan Ferdi Ç.'yi kızını mesajla taciz ettiği gerekçesiyle darp etti. Ancak işyeri sahibi Nusret Alanç araya girerek, Ferdi Ç.’nin dövülmesini engellemeye çalıştı.

KURŞUN YAĞDIRDI


Yaşanan arbedenin ardından dükkanına giden Hamit E. bir süre sonra üstüne iki tabanca alarak geri döndü. Hamdi Ç., "Kızımı rahatsız ediyor" diyerek Nusret Alanç’ın dükkanına kurşun yağdırdı. 5 ayrı suçtan kaydı bulunan 3 çocuk babası Alanç göğüs kısmına isabet eden kurşunla hayatını kaybederken, 15 yaşındaki Ferdi Ç. yaralandı. Saldırgan ise olay yerinden kaçtı.

FOTO:SÖZCÜ - Hamit E. Siirt'te yakalandı... FOTO:SÖZCÜ - Hamit E. Siirt'te yakalandı...

SAHTE KİMLİKLE 6 AY KAÇTI


Olay yerine giden İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kimliği belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Ancak Hamit E., aramalara rağmen bulunamadı. Cinayet Masası ekipleri ise o saldırganın peşini bırakmadı. Sıkı takip sonucu Siirt'e kaçtığı tespit edilen şüpheli, Siirt Polisi'nin destek verdiği operasyonla yakalanarak Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

SALDIRGAN ÇOCUK TACİZCİSİ ÇIKTI


Emniyet'teki ifadesinde kızının Ferdi Ç. tarafından mesajla taciz edildiğini söyleyen Hamit E.'nin, çocuğa cinsel istismarında bulunduğu 3 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlendi. Emniyet'teki işlemleri tamamlanan şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

saldirgan-487DEHŞET ANLARI KAMERADA


Cezaevine gönderilen saldırganın çift silahla saçtığı dehşet anlarına dair görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde saldırganın bir süre çift silahla ateş açtığı ardından da kaçtığı görülüyor.