MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Şehitlerimizin yoğunluk kazandığı ve Türkiye'nin bağımsızlığının ilk adımı olan bir yerde içkili akşam sohbetleri bunlar yakışmaz. Türkiye'de içki içmek isteyen varsa içecek çok meyhane var. Kör Niko'nun Meyhanesine gidip içsinler" dedi, heryerde Kör Niko'nun Meyhanesi konuşulmaya başlandı. Peki nedir bu Kör Niko'nun Meyhanesi? Nerede? Aslında ne? MHP lideri Devlet Bahçeli'nin CHP'nin Adalet Kurultayı'nda içki içilmesine ilişkin söylediği bu sözle ünlene Kör Niko'nun Meyhanesi hakkında merak edilenler...

KÖR NİKO'NUN MEYHANESİ NEREDE?

Türk Müziği Meyhane Klasikleri Taş Plak Meyhane Şarkıları serisinin üçüncü albümü olan Kör Niko'nun Meyhanesi Cemal Çınarlı tarafından hazırlanmış.

"Taş Plak Meyhaneleri, Vol. 3 (Kör Niko'nun Meyhanesi)" isimli albümde 23 eser bulunuyor.

kor-niko-nun-meyhanesi-neresi-ne-nedir-bahceli

Albümde yer alan şarkılar şöyle;

Keman Taksimi
Her Mevsim İçimden Gelip Geçersin
Yaylı Tanbur Taksim
Senden Bilirim Yok Bana Bir Faide
Yad Eller Aldı
Klarnet Taksim
Havada Bulut Yok
Bu Akşam Gün Batarken Gel
Kara Bulutları Kaldır Aradan
Ela Gözlerine Kurban Olduğum
Erkilet Güzeli
Dönülmez Akşamın
Leyla Bir Özge Candır
Engine Yavaş Yavaş
Nasıl Geçti Habersiz
Elbet Bir Gün Buluşacağız
Rüzgar Söylüyor
Yar Saçların Lüle Lüle
Ada Sahillerinde
Adalardan Bir Yar Gelir
Sazlar Çalınır
Senede Bir Gün
Karanfil Oylum Oylum

TAŞ PLAK MEYHANELERİ

Seri 12 albümden oluşuyor ve meyhane isimlerine bakınca hemen hepsinin bugün de var olan meyhaneler olduğu göz önünde bulundurulursa muhtemelen Kör Niko'nun Meyhanesi de bir zamanlar ünlü bir meyhaneydi.

Agop'un Meyhanesi, Kallavi Meyhanesi, Kör Niko'nun Meyhanesi, Topal Yorgo'nun Meyhanesi, Madam Despina Meyhanesi,Kumkapı Meyhaneleri, Aleko'nun Meyhanesi, Galata Meyhanesi, Todori'nin Meyhanesi, Hristo'nun Meyhanesi, Sotiri'nin Meyhanesi, Mois'in Meyhanesi.

KÖR NİKO'NUN MEYHANESİ HAKKINDA PAYLAŞIMLAR