MHP'de Devlet Bahçeli'ye bayrak açarak Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan ile birlikte Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın, kurulacak yeni partiye katılacağını açıkladı.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Aydın, 2019 seçimlerinde Meral Akşener'in başkanlığa adaylığını koyacağını söyledi.

Aydın'ın sözleri üzerine Küçükkaya tekrar sorarak, "Doğru anladım değil mi? Meral Akşener aday olacak..." dedi. Koray Aydın da 'evet' diyerek, Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener'in isimlerinin olduğu anketlerin hiçbirinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci çıkamadığını belirtti.

MHP'den ayrılık konusuna da değinen Aydın, "Buna mecbur kaldım. Çünkü MHP, AKP'nin içinde eriyecek" şeklinde ifadeler kullandı.

"TAYYİP BEY, AKŞENER KARŞISINDA SEÇİMİ KAZANAMAZ"


Yaklaşan seçimler hakkında görüşlerini açıklayan Koray Aydın, iddialı ifadeler kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener karşısında gireceği ilk seçimi kaybedeceğini söyledi.

Aydın, "Herkes farkında değil, sistem değişti. Cumhurbaşkanlığı 2 tura dönüştü. Ana muhalefet olursanız, 1. İle yarışacak duruma gelmiş oluyorsunuz. AKP'nin belli bir gücü var, karşısında diğer yüzde 50 bölüm var. Meral Hanım'ın halkta karşılığı olduğu kesin. Bizim kurduğumuz partiyi millet kuruyor. Bu partinin genel başkanlığı görevini Meral Hanım'a verdi. Bu işin oyun kurucuları olarak, Meral hanım aday olduğu yarışta ilk turda alınamayacağı kesin. İkinci turda da kesin kazanacağını düşünüyorum, inanıyorum. En çok da dindarlardan oy alacağını düşünüyorum. Dindarlar büyük bir çıkış arıyor… 2002'de zamanın ruhu AKP'yi iktidar yaptı. Millet doğru düzgün ismini bilmiyordu. İnsanalar artık en değerli varlığı olan hürriyetin elinden alındığını söylüyorlar. AKP seçmeninin kafası karma karışık.

Anketlere göre; Tüm partiler kendi adayını çıkardığı takdirde bile Erdoğan ilk turda seçilemiyor. İkinci tura da Akşener'in çıkacağı kesin görülüyor. Bu turda Erdoğan, Akşener karşısında kazanamaz. Tayyip bey 15 yıldır ülkeye hizmet ediyor. Güzel yaptığı şeyleri de görmezden gelmek olmaz. Ancak isteyen herkesle Meral Akşener'in seçimi kazanacağına dair iddiaya girerim" dedi.

 

'SÖZCÜ'YE FETÖ'CÜ DİYE SALDIRIYORLAR, BÖYLE MÜCADELE EDİLMEZ'

"FETÖ ile mücadele en iyi bizim yapacağımızı düşünüyorum. Demokrasiyi işletirseniz, hukukun üstünlüğünü savunursanız FETÖ gibi yapılanmalar barınamaz. Mücadele derine inmiyor. Biz bu konuda çok rahatız, derine ineceğiz.  Ana omurgasını kıracağız. Meral Hanımı da FETÖ  ile mücadelede çok kararlı görüyorum. Şimdi bankaya para yatırdı diye insanları mağdur ediyorlar. İyi de siz paralar yatırın diye kampanyalar düzenlediniz. Okuluna giden vatandaşı işinden atıyorsunuz, ama okullarından mezun bakanlarınız ne olacak? Böyle mücadele edilmez. Sözcü’ye, Cumhuriyet’e FETÖ’cü diye saldırıyorlar. Ana muhalefet liderine FETÖ’cü diye saldırıyorsun. Milletin gönlünde var mı bunun karşılığı? Sorular çalınırken, insanların hakkı çalınırken, iktidar sesini çıkardı?

"HER KESİMDEN İNSANIN OLMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ"

Bu görevi üstlenmem için istek ve arzu vardı. Bu benim istediğim bir şey değildi. Siyaset emekçiysim, ben istemem, vazife olarak görürüm. Her dünya görüşünden insan olacak. Atatürkçüler, Solcular olması için özel çaba gösteriyoruz."

[old_news_related_template title="Osman Pamukoğlu: Meral Akşener'den teklif gelirse düşünürüm" desc="KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın stüdyo konuğu olan HEPAR Onursal Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Meral Akşener'in kendisini kuracağı partiye davet etmesi durumunda Akşener ile görüşmeye açık olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/osman-pamukoglu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/osman-pamukoglu-meral-aksenerden-teklif-gelirse-dusunurum-1985090/"]