KPSS geçtiğimiz günlerde gerçekleşti fakat KPSS heyecanı hala sona ermedi. Öğretmen adaylarının girdiği KPSS ÖABT sınavının ilk iki oturumu gerçekleşti, önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan diğer KPSS oturumlarından önce şimdi öğretmen adayları KPSS soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. KPSS soru ve cevaplarının yayınlanmasıyla KPSS'de alacakları puanı tespit etmek isteyen öğretmen adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. KPSS soru ve cevaplarının bugün yani 23 Mayıs 2017 Salı günü ya da yarın 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü yayınlanması bekleniyor. ÖSYM'nin KPSS soru ve cevaplarını ne zaman açıklayacağına dair resmi bir açıklaması bulunmasa da, önceki tecrübeler bu tarihlere işaret ediyor.

SORU VE CEVAPLAR AÇIKLANDI

Sınav sonrası açıklanması beklenen soru ve cevaplar ile ilgili ÖSYM’den son dakika duyurusu ile sonuçları açıklandı. Soru ve cevaplar için aşağıdaki linke tıklayınız.

KPSS ÖABT SORU VE CEVAPLAR

KPSS SORU VE CEVAPLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

KPSS soru ve cevapları ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi olan ais.osym.gov.tr üzerinden yapılacak. KPSS soru ve cevaplarına bu adresten ulaşacak olan adaylar aynı şekilde KPSS sonuçlarına da bu adresten ulaşacak. KPSS sınavları resmi olarak 16 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak.

BUNLARA UYMADIYSANIZ KPSS'NİZ İPTAL OLABİLİR

KPSS giren kamu personeli adaylarının ÖSYM'nin sınav kurallarına uyması gerekmektedir. Bu kurallara uymayanların sınavları iptal olacaktır.

çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo vb. haberleşme araçlarıyla,
cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,
silah vb. teçhizatla
girmeleri ve sınav süresince adayların,
birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları,
salondaki görevlilere soru sormaları,
birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,
sınav salonunda sigara, pipo, puro vb. içmeleri,
sözlük, sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanmaları,
başkalarını rahatsız edecek şekilde birşeyler yiyip içmeleri,
sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları
sınav kurallarına aykırıdır.