Vatandaşlar ve turizmciler Kurban Bayramı tatilinin uzayıp uzamayacağını büyük bir merakla bekliyor. Kurban Bayramı'nın bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı'ına çok yakın bir tarihe denk gelmesi tatillerin birleşmesi ihtimalini ortaya çıkardı. Arefe gününün tam gün tatil kabul edilmesiyle doğrudan 6 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinin şimdi 10 güne çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Eğer 28-29 Ağustos'da dahil edilirse tatilcileri ve turizmcileri sevindirecek haber gelecek, Kurban Bayramı tatili tam 10 güne çıkacak. 28 Ağustos günü başlayacak olan tatili 4 Eylül günü sona erecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm açısından 10 gün tatilin açıkları kapama olarak fırsat vereceğini açıkladı.

İKİ BAKAN OLUMLU BİR BAKAN OLUMSUZ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde tatil konusundaki sorulara iki bakan olumlu yönde cevaplar vermişti. Antalya milletvekili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tercihimizi tabi ki turizmden yana kullanacağız. Ancak salı günü Bakanlar Kurulu’nda karara bağlayacağız" demiş ve kararın açıklanacağı bugünü işaret etmişti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız açıkladı. Salı günü Bakanlar Kurulu toplanacak. Bakanlar Kurulu’nda karar verilecek. Benim düşüncemi soruyorsanız teklif gelirse müspet oy kullanacağım" demişti. Olumlu açıklama yapan bakanların yanında Ekonomi Bakanı Zeybekci, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmede basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Zeybekci, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla ilgili soruya, Turizmi destekler mi? Destekler. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye, ithalat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bununla ilgili alınacak olan kararlara da saygı duyarız” cevabını verdi.

OTOBÜSLER ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Bayramın birinci gününden sonuncu gününe kadar İstanbul’da hızlı feribot haricindeki deniz ve kara ulaşımlarında yüzde 50 indirimli olacak.

[old_news_related_template title="2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar?" desc="2017 Kurbanlık fiyatları belli oldu. Bu Kurban Bayramı'nda da her yıl olduğu gibi kurban kesecek milyonlarca inanan vatandaşımız 2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş kurbanlık ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? Dana kaç lira, koyun kaç tl? sorularının cevaplarını arıyor. İşte o soruların cevapları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/kurbanlik-fiyatrlari-kurban-tatili.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/2017-kurbanlik-fiyatlari-kucukbas-kurbanlik-buyukbas-kurbanlik-ne-kadar-dana-koyun-kac-lira-1973909/"]

[old_news_related_template title="Sozcu.com.tr bayram tatili konusunda milyonların sözcüsü oldu" desc="Sozcu.com.tr bayram tatili konusunu hafta başından beri özenle takip etti. 4, 6 ve 10 günlük tatil ihtimallerini okuyucuya anlattı. Belirsizlik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla son buldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/resimid_3806339.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/sozcu-com-tr-bayram-tatili-konusunda-milyonlarin-sozcusu-oldu-1969153/"]