İstanbul Emniyet Müdürlüğü daha önce 7 kez düzenlenen "Kurt Kapanı" uygulamasının 8'incisi Asayiş Şube Müdürlüğü Koordinesinde gerçekleştirildi. Uygulama için, Özel Harekat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İstanbul Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü, Foto Filim Şube Müdürlüğü ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Şube Müdürlüğü ve ilçe ekiplerinden oluşan  2 bin polis görevlendirildi. Uygulama için, kalabalık meydanlar, hava limanları, metro istasyonları, iskelelerinde aralarında yer aldığı 115 nokta belirlendi.

2

ŞÜPHELİLER ARANDI

Uygulama noktalarında görevli ekipler, saat 14.30’da harekete geçti. Şüpheli görülenler durduruldu. Üst aramaları yapılan şüphelilerin Genel Bilgi Tarama Sistemi (GBT) üzerinden suç kayıtlarına bakıldı. Asayiş uygulamalarının yanı sıra trafik ekipleri de kural ihlali yapan ve şüpheli görülen araçları durdurdu. Trafik ekipleri araç sürücülerinin evraklarını kontrol ederken asayiş birimleri de aracı ve içindekileri aradı. Asayiş ve Terör konularına ağırlık verilen uygulama saat 16.30'da son buldu.

-

UYUŞTURUCU VE SİLAH

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, şüpheli görülen 4 bin 668 kişinin suç kaydı ve askerlik durumu sorgulandı. Çalışmalarda, 37’si asker kaçağı, 20’si arama kaydı olan 69 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 690 gram uyuşturucu, 2 kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Uygulamada, 20 kişiye adli ve idari işlem yapıldı. Trafik ekipleri ise 2 bin 121 aracı denetledi. Aranan 77 araç bulunurken, 173 araca kural ihlallerinden ötürü işlem yapıldı, 37 araç trafikten men edildi. Kurallara uymayan 125 sürücüye para cezası uygulandı. Kesilen para cezasının 87 bin 155 lira tutarında olduğu öğrenildi.