KYK yurt başvuru sonuçları için heyecan dorukta. KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını arayan öğrenciler büyük merak içinde. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı...

KYK SONUÇLARI İÇİN AÇIKLAMA

Kurumdan yapılan açıklamaya göre; başvuru sonuçları en kısa sürede açıklanacak olup her türlü bilgiye http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

[old_news_related_template title="e-Devlet giriş: e-Devlet sistemi düzeldi mi? KYK yurt başvurusu ve üniversite kayıt işlemleri yapılıyor mu?" desc="Birkaç gündür e-Devlet üzerinde yapılan yoğun işlemler sistemin yavaşlamasına neden oldu. e-Devlet sisteminden KYK yurt başvuruları ve üniversitelere elektronik kayıtlar yapılıyor. Gündelik olarak birçok işlemi gerçekleştirmek için kullanılan e-Devlet'te rutin kullanıcılar da eklenince yoğunluk sebebiyle e-Devlet'te yavaşlamalar yaşandı. Peki e-Devlet sistemi düzeldi mi?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/e-devlet-giris-e-devlet-kyk-universite.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/e-devlet-giris-e-devlet-sistemi-duzeldi-mi-kyk-yurt-basvurusu-ve-universite-kayit-islemleri-yapiliyor-mu-1973657/"]

BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine “e-devlet” üzerinden güncelleyebilir. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak. Başvuru sonuçları KYK’nın kurumsal internet sitesi “yurtkur.gsb.gov.tr” üzerinden duyurulacak.

BEYANI YANLIŞ OLANA BURS YOK

Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılan beyanların aksi bir durum çıkması halinde burs ve öğrenim kredisi hakkı iptal edilmekte, bu noktada öğrencilerin kredi ve burs başvurusu yaparken verdikleri bilgilerin doğruluğu büyük önem taşıyor. Eğer başvuru sonrası beyan edilen bilgilerde bir değişiklik olduysa, müracaat tarihini takip eden 30 gün içinde dilekçeyle bildirilmesi gerekmekte. Sonuçların açıklanması ve işlemlerde elektronik posta adresi büyük önem taşıdığından, aktif bir elektronik posta hesabı verilmesi büyük önem taşıyor.