Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 Ocak'ta ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS sonuçlarının açıklamasının ardından ihraç edildiği okulun İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazandı. Ancak geçtiğimiz gün E-devlet üzerinden kayıt yapmaya çalışan Yiğiter, 'kayıt hakkı bulunmadığına' ilişkin bir notla karşılaşınca, bugün beraberinde CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ile birlikte kayıt yaptırmak için Tandoğan Meydanında bulunan Ankara Üniversitesine geldi. Çok sayıda polis ile özel güvenlik ekipleri okulun önünde önlem aldı.

"REKTÖR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Üniverisitenin önünde konuşan akademisyen Cenk Yiğiter, kayıt başvurusunda bulunmak için geldiklerini söyledi. Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen akademisyen Cenk Yiğiter, "Bir görevi suistimal suçu, iki eğitim öğretim hakkını engelleme suçu. Böyle bir üniversiteyi bu halk hak etmiyor. Onun için biz mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi. Yiğiter, açıklamasının ardından beraberinde Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte kayıt yaptırmak için üniversite içerisine girdi. Polis ve özel güvenlik ekipleri, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin ile Cenk Yiğiter'in avukatını ise içeriye almadı.

"DİLEKÇEMİN ALINDIĞINA DAİR TUTANAK ALDIK"

Yaklaşık yarım saat süren kayıt işlemlerinin ardından çıkışta yeniden açıklamalarda bulunan akademisyen Cenk Yiğiter, "Şimdi kayıt olmak için gerekli belgeleri bir dilekçe ile beraber teslim ettik. Biraz bekledik, çünkü bana sadece sayı numarası verdiler. Yani normal bir ülkede vatandaşlar kendisine verilen sayı numarasına güvenir. Fakat ben açıkçası güvenemedim. Yani bu kadar hukuksuzluğa imza atan üniversite yarın 'sen bize dilekçe vermedin' diyebilir. O yüzden genel sekreterden dilekçemin alındığına dair tutanak aldık" diye konuştu. Cenk Yiğiter'in başvurusunun kabul edilip edilmeyeceğinin ilerleyen günlerde belli olacağı öğrenildi.DHA