Adana'da dini nikahla yaşadığı Şükran Taşpınar’ı silahla ateş ederek öldürmeye kalkışan Ali Balduz'a 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Sanık tahliye edilince mahkeme başkanına, "Beni tahliye etmeyin, ben cezaevinden çıkmak istemiyorum" dedi.

adana8801

Adana'da dini nikahla yaşadığı kadını 9 Ocak'ta adliye karşısında silahla ateş ederek yaralayan sanık tutuklu Ali Balduz yargılandığı Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına çıktı. Müşteki Şükran Taşpınar ve tarafların avukatlarının da katıldığı duruşmada mahkeme başkanı, dava dosyasında araştırılacak başka husus olmaması nedeniyle sanık Balduz'a son savunmasını sordu. Daha önce poliste ve savcılıkta ‘Silah tutukluk yapmasaydı Şükran’ı öldürecektim’ diyen Balduz, "Şükran ile alış veriş yapmak için çarşıya gittik. Yolda işsiz olmam nedeniyle tartıştık. Bana, 'Sen erkek misin, niye çalışmıyorsun?' dedi. Bu sözü çok zoruma gitti. Ben de silahımı çekip ayaklarına doğru ateş ettim. Silah tutukluk yapmasaydı ikinci kez ateş etmeyecektim" diyerek kendini savundu. Balduz son sözünde de, "Cezalandırılmamı istiyorum" demesi mahkeme heyeti ve duruşma salonundakilerini şoke etti.

Dini nikahlı eşi hakkında verilecek kararın mahkemenin taktirine bıraktığını belirten Şükran Taşpınar ise sanığın çocukluk aşkı olduğunu, kendisi için imam olan eşinden boşandığını belirterek, "Ailesi istemeyince evlenemedik. Ben imamla evlendim, 2 kızım oldu. Mardin'de karşılaştık, birbirimizi seviyorduk. İmam eşimi boşayıp birlikte yaşamaya başladık. Anlaşamayınca ayrıldık ben tekrar imam eşimle evlendim. Ama peşimi bırakmadı, sözler verince eşimden bir kez daha boşanıp, tekrar birlikte yaşamaya başladık. Olay günü tedirgin davranışları vardı. 2 kazak 2 pantolon üst üste giymişti. Çarşıya geldiğimiz zaman 'çorba içelim' dedi. Ancak bir çok çorbacıyı geçmemize rağmen 'bunda değil diğerinde' diye beni adliyenin önüne kadar getirdi. El ele tutuşmuştuk. Sonra bir anda elini çekip tabancayla ayağıma ateş etti. Yere düşünce de silahı başıma doğrultup 'Bu kadın namussuz' dedi tetiğe bastı. Ancak silah ateş almadı" dedi.

Mahkeme heyeti, Balduz'u 'nitelikli kasten yaralama' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Suçunu samimi şekilde itiraf ettiği için cezası 3 yıl 9 ay hapis cezasına indirildi. Ayrıca, Balduz, verilen hapis cezasının miktarı ve tutuklulukta geçirdiği süre gözönünde bulundurularak tahliye edildi. Ancak, Balduz, tahliye edilmesine karşı geldi. Mahkeme heyeti ve duruşma salonundakiler şaşkına dönerken Balduz, "Beni tahliye etmeyin. Cezaevinden çıkmak istemiyorum" dedi. Mahkeme Başkanı, sanık Balduz'a verdikleri karara uyması gerektiğini söyleyip tahliye edildiğini tekrarladı. Balduz, jandarmalarca duruşma salonundan çıkartıldı.
Kararın onanması halinde Balduz, kalan cezasını çekmek için tekrar yakalanıp tutuklanacak.