İçişleri Bakanlığı askeriyede edilen yemek dualarıyla ilgili kışlalara genelge gönderdi. Ahmet Hakan ile Kanal D Ana Haber'de yayınlanan Özgen Bingöl'ün haberine göre, 'Tanrımıza hamdolsun, milletimiz varolsun' şeklinde başlayan yemek duası artık "Allah'ımıza hamdolsun" diye başlayacak.

İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili değişikliğe gitti ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı gönderdi.

"TBMM'YE BAŞVURUDA BULUNULMUŞTU"

Uzun zamandır 'Tanrı' kelimesine itirazlar vardı. Konu ile ilgili 2016 yılında Mersin'de yaşayan bir vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, yemek duasında geçen 'Tanrı' kelimesinin değiştirilmesini istemişti.

[old_news_related_template title="Şile’deki askeri alana belediye bina dikecek" desc="Şile Belediyesi, büyük bölümü ağaç kaplı askeri araziyi “Belediye Hizmet Alanı” olması için İBB’den istedi. İBB meclisi, plan değişikliğini oy çokluğuyla kabul etti. CHP’li Hüseyin Sağ karara itiraz etti..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/05arazi20cm-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/siledeki-askeri-alana-belediye-bina-dikecek-2100363/"]

Komisyon, talebi Milli Savunma Bakanlığı’na sormuştu. Bakanlık “TSK’da yemek duası uygulamasının yıllardır devam eden yerleşik bir uygulama olduğu değerlendirilmiştir” yanıtı göndermişti. Komisyon, dilekçe ile ilgili başka bir işlem yapmama kararı almıştı.