Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya ziyareti dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada; Melih Gökçek'in istifasını istediğini isim vererek resmen açıkladı. Erdoğan; Gökçek'in yanı sıra Balıkesir ve Bursa Belediye başkanlarına da 'istifa edin' çağrısı yaplıdığını söyledi.

GÖZLER GÖKÇEK CEPHESİNE ÇEVRİLDİ


Erdoğan'ın bu açıklamasıyla da gözler Melih Gökçek'ten gelecek açıklamaya çevrildi. Kulislerde; Gökçek'in birkaç gün içerisinde istifa edeceği konuşulmaya başlandı. Kulislere göre olmasa da özel hayatındaki 'detaya' göre Melih Gökçek'in yarın istifa edebileceği beklentisi öne çıktı.

20 EKİM BEKLENTİSİ


Çünkü yarın 20 Ekim. Bu tarih ise Melih Gökçek ve ailesi için oldukça önemli bir gün. Başkan Gökçek'in kendi internet sitesinde yer alan özgeçmişine göre 20 Ekim'in onun hayatında ayrı bir önemi bulunuyor.

HEM KENDİ HEM EŞİNİN DOĞUM GÜNÜ... AYRICA EVLENDİĞİ VE VEKİL OLDUĞU TARİH!


İşte Melih Gökçek'in kendi ağzından 20 Ekim'in önemi "Melih Gökçek’ in hayatında 20 Ekim tarihinin ayrı bir önemi vardır. 20 Ekim Tarihi Melih Gökçek ve eşi Nevin Hanım ‘ın doğum günü ve hayatlarını birleştirdikleri gündür. Ayrıca 1991 yılında milletvekili seçildiği gündür."

YARIN KARARINI AÇIKLAYABİLİR


Ankara kulislerinde; Melih Gökçek'in yarın kararını açıklayıp 20 Ekim'e bir başka 'tarihi detay' ekleyebileceği konuşuluyor.

1984'DEN BERİ BAŞKAN


1984 yılından beri aktif siyasetin içerisinde yer alan Melih Gökçek'in kendi ağzından özgeçmişi ise şöyle;

Melih GÖKÇEK, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı.

1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ nu bitirdi.  Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Askerliğini Kıbrıs Güzelyurt ‘ta yedek subay olarak tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı. Fotoğrafçılık ve market işletmeciliği yaptı.

Babasının Adalet Partisi Gaziantep İl Başkanı olması nedeniyle çocukluk yıllarından itibaren siyasetle iç içe büyüdü. 1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü de yapan Gökçek, 1991 yılında Ankara Milletvekili oldu. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.
Halkın güvenini kazanarak 4 dönem üst üste Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gökçek, hizmet anlayışı ile Ankara’yı örnek bir başkent haline getirdi. Hayata geçirdiği yeni projeleri ile Ankaralıların takdirini kazanmanın yanı sıra almış olduğu ulusal ve uluslararası ödüllerle de bu başarısını taçlandırdı.

25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını % 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra Gökçek bürokrasiye geri döndü.
1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı. 20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı. 1999, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilere  4 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak bir rekora imza attı. Halen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

1984 - 1989     ANKARA KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANLIĞI
1989 - 1991     SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1991 - 1994     REFAH PARTİSİ ANKARA MİLLETVEKİLİ
1994 - 1999     ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
1999 - 2004     ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
2004 - 2009     ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
2009 - ...     ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu’nda (Mayıs 2011)  oy birliği ile Birliğin Başkanlığına seçildi. Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Genel Kurulu ve Küresel Tasarım Kentleri Zirvesinde (Eylül 2011)  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK, Genel Kurul’a katılan 18 ülkeden 32 kent tarafından oybirliği ile Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Başkanlığına seçildi.

20 Ekim 1975 yılında Nevin Hanım ile evlendi. Nevin Hanım Düzce’nin Akçakoca ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Öğretmenlik görevini otuz sene devam ettirdi. Şu anda emekli olan Nevin Hanım (SOS) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Onursal Başkanlığını aktif olarak devam ettirmektedir. Melih - Nevin Gökçek çiftinin 1976 yılında Ahmet ve 1982 Osman isimlerinde 2 çocukları olmuştur. Ayrıca  Melih ve Ahmet isimlerinde iki torunları vardır.

Gökçek'in en sevdiği ilgi alanları fotoğraf çekmek ve futbol oynamaktır. Çektiği fotoğraflarla ilerde bir sergi açmayı düşünmektedir. En sevdiği yemek çiğ köfte, en sevdiği renkler ise mavi yeşil ve beyazdır.

Gökçek’ in hayatında 20 Ekim tarihinin ayrı bir önemi vardır. 20 Ekim Tarihi Melih Gökçek ve eşi Nevin Hanım ‘ın doğum günü ve hayatlarını birleştirdikleri gündür. Ayrıca 1991 yılında milletvekili seçildiği gündür.

 

[old_news_related_template title="Gökçek, son 6 ayda 1 milyar 400 milyonluk arazi sattı" desc="ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili istifa tartışmaları sürerken, Gökçek önceki gün Altındağ, Pursaklar, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut, Çankaya ve Mamak’ta bulunan 41 parseli satışa çıkardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/53933.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gokcek-son-6-ayda-1-milyar-400-milyonluk-arazi-satti-2054801/"]

[old_news_related_template title="AKP'deki 'istifa operasyonu'nda son durum... İşte istifa edecek belediye başkanları" desc="AKP'deki 'belediye başkanları operasyonunda' şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti. Erdoğan'ın isimlerini telaffuz ederek istifa çağrısı yaptığı; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den ise şu ana kadar ses çıkmadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/baskanlar-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/akpdeki-istifa-operasyonunda-son-durum-iste-istifa-edecek-belediye-baskanlari-2054858/"]