Kış yaklaşıyor, hava sıcaklıkları adım adım düşüyor. Kuzey doğu illerimizde kışın etkileri tam olarak görülmeye başladı. Ardahan’da dün aralıklarla yağan ve akşam saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı sonrası Ardahan-Posof karayolu ve 17 köye ulaşım sağlanamıyor. Yoğun kar ve tipi dolayısıyla sürücülerin trafikte ilerlemekte güçlük çektiği kentin birçok noktasında hayat neredeyse durma noktasına geldi. Kar ve tipinin etkili olduğu Ardahan-Posof karayolunda ulaşım durdu. Kentte 17 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresinin verdiği bilgiye göre ekipler yolları açmak için bölgeye sevk edildi.

ardahan-ic1

YOĞUN TİPİ ETKİLİ OLDU

Kar ve tipi nedeniyle kapanan yollardan birisi de Ardahan-Posof karayolu oldu. Karayolları 183. Şube Şefliğinde yapılan açıklamada Ilgar Dağı mevkiinin ulaşıma kapandığı bildirildi. Ardahan-Posof karayolu hariç diğer yolları kullanacak sürücülerin ise yoğun buzlanma nedeniyle zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları yönünde uyarı yapıldı. Ardahan'da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle birçok köye ulaşım sağlanamazken, kartpostallık görüntüler de oluştu.

ardahan-9

Kar yağışı sonrası etkili olan tipi nedeniyle aracına ulaşmadığını söyleyen Tuncer Süt ismli sürücü ise, "Kar yağışı sonrası araçlarımıza ulaşamıyoruz ve bu nedenle evimize ve iş yerimize gidemiyoruz. Yoğun bir tipi var" dedi
Çocuklar başta olmak üzere kar yağışını eğlenceye çevirmesini bilenler ise beyaz örtünün tadını çıkarıyor. Yoğun kar yağışını eğlenceye çeviren iş yeri sahibi Volkan Yıldız iş yeri önünde kardan adam yaptı.

YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ardahan ile Gümüşhane, Rize ve Artvin’in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz ile İç Anadolu’da yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 1 ila 4 derece azalacağı, kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

hava-durumu-6-gunluk

[old_news_related_template title="Hava durumu: 17 Ekim Meteoroloji bazı bölgeler için kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı!" desc="Hava sıcaklıkları batıda yükseliyorken doğuda düşüyor. Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Karadeniz bölgesinde sağanak yağış görülecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/referandum-hava-durumu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/hava-durumu-17-ekim-meteoroloji-bazi-bolgeler-icin-kuvvetli-ruzgar-uyarisi-yapti-2051973/"]