15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Galata Kulesi'ne Türk bayrağı yansıtıldı.

basliksiz-1

İstanbul'un sembolleri arasında yer alan tarihi Galata Kulesi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde ışıklandırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan aydınlatmayla Galata Kulesi'ne Türk bayrağı yansıtıldı. Kırmızı beyaza bürünen tarihi kuleye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

TAKSİM'DE NÖBET DEVAM EDİYOR

Taksim meydanı'nda da etkinlik çerçevesinde alana gelen vatandaşlar meydanda kurulan platformda verilen konserlere Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. Şehit Ömer Halisdemir'in heykeline yoğun ilgi bugün de devam etti. Şehit Ömer Halisdemir'in heykeline gelen vatandaşlar sırayla fotoğraf çektirdiler. Alana gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da “15 Temmuz 2016'dan bu yana vatandaşımızın o ilk günkü heyecanı bugüne sağlamlaştırarak geldiğini, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet ülküsünün iyice insanlarımızın içerisine yerleştiğini ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü konusunda hassaslaştığını, Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından bu memlekette oynanan oyunların farkında olduğunu hissediyorum. 15 Temmuz Darbe girişiminin milletimizin birlik ve beraberliğine, vicdanına, aklına yapılmış bir saldırı. Doğrudan vatanın tamamını hedef alan bir hain saldırı olduğunu özümsemiş. Aksi takdirde bu kalabalıkları, coşkuyu insanların bu işi sahiplenmesini izah etmem mümkün değil. Bugün, seneyi devriyesinde bunu yaşıyoruz Taksim Meydanı'nda. İnsanımızın ruh hali, olaya yaklaşımı bu çerçevede" şeklinde konuştu.

ORDU'DA 'DEMOKRASİ NÖBETİ' DEVAM EDİYOR

Ordu'da, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, dün akşam başlayan 'Demokrasi Nöbeti' bu akşam da devam etti.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, tüm yurtta olduğu gibi Ordu'da da devam ediliyor. Merkez Altınordu İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'da katıldı. Tüm ilçe meydanlarında toplanan binlerce kişi dün akşam başlayan 'Demokrasi Nöbeti'ni bu gecede sürdürdü. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dualar edildi. Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı da gösteri sundu. Nöbetin gece yarısına kadar devam etti.

ESKİŞEHİR'DE ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Eskişehir'de 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında 'Demokrasi nöbeti' için Vilayet Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, Atatürk ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından topluca İstiklal Marşı okudu.

basliksiz-1

MİLLETVEKİLİ KARACAN:15 TEMMUZLAR UNUTULMAYACAK

Vilayet Meydanı'ndaki etkinliğe katılan Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, gazetecilere yaptığı açıklamada 15 Temmuzların unutulmayacağını söyledi. Karacan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Dün 15 Temmuz'un birinci yıldönümündeydik. Dün burada halkımızın her zaman olduğu gibi bayrağına, devletine, milletine, topağına sahip çıktığı gibi dün yine buradaydı, meydanlardaydı. Halkın vatanına, bayrağına olan özlemini gördük. Artık bu vatandaş liderinin bir sesiyle, bir sela sesiyle sokaklara çıkıyor. Vatanı memleketi için yapmayacağı yok. Bugün birinci yılda da aynı coşku, aynı heyecan, aynı azim ve kararlılıkla halkımız bu meydanları dolduruyor. Bu halkımızın sağduyusu, memleket sevdası, vatanına, bayrağına olan sevdası. Bu artarak devam edecek. 15 Temmuzlar unutulmayacak. Milletimiz 15 Temmuz'una sahiplenecek."

Etkinlikte, Reşadiye Camii imamı Fırat Satılmış Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua okudu.

GAZİANTEP'TE DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz FETÖ’nün başarısız hain darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle doldurdu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla toplu taşıma araçlarını vatandaşlara ücretsiz yaptı. Alana çıkan yollar trafiğe kapatan polis vatandaşların güvenliği için alana gelen herkesin üst aramasını yaparak güvenlik önlemleri aldı. Büyükşehir ve İlçe belediyelerde vatandaşlara ücretsiz yemek su ve çay ikramında bulundu.

basliksiz-1

Demokrasi zaferinin yıldönümünde meydana, Gaziantep valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve binlerce vatandaş katıldı.
Şahinbey Mehteran takımının marşları ile tasavvuf müzikleri ve şiirlerin çalındığı gecede vatandaşlar geç saate kadar zaferi kutladı. 15 Temmuz zaferini kutlayan Gaziantepliler, son günde de 15 Temmuz Demokrasi Meydanını doldurdu.
15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yapılan kutlamalar, tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep'te de devam ediyor. Saat 17.00’den itibaren 15 Temmuz Demokrasi Meydanına yaşlısı, genci, engellisi kadını, erkeği her kesimden vatandaş ellerinde Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleriyle alanı doldurdu.

VAN'DA DEMOKRASİ NÖBETİ

Van il merkezi ve ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bugün de ‘Demokrasi’ nöbeti tutuldu.
FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin birinci yıldönümü münasebeti ile Van’da birçok etkinlik düzenlenirken, bu gece yarısına kadar da ‘Demokrasi’ nöbeti tutulacak. İl merkezindeki Beşyol Meydanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi’ nöbeti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam eden programda, Van Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı. Değişik etkinliklerle devam eden programa katılan Vanlılar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sık sık tekbir getirdi.

basliksiz-1

Semazen ve halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu program, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek.
Demokrasi nöbetine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum amirleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

İlçelerdeki ‘Demokrasi’ nöbeti de gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek.

İZMİR'DE NÖBET DEVAM EDİYOR

İzmir Konak Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce kişi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü dolayısıyla demokrasi nöbetini sürdürdü. Etkinlik, Konak Hüsnü Ataberk Camii İmamı Muhammed Öztürk'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Buca Bilal Habeşi Camii Müezzini Mehmet Aktaş'ın okuduğu ezanın ardından vatandaşlar tarihi Konak Camii'nde toplanarak akşam namazlarını kıldı. 'Yaşasın Demokrasi', 'FETÖ için idam' ve 'Milli irade engellenemez' sloganları atan vatandaşlar, alana kurulan sahneden okunan marşlar ve türkülerle coşku dolu anlar yaşadı. İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu verdiği konserle alandaki kalabalığı coşturdu.

basliksiz-1

Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklar ile sanatçı Yusuf Bayrıbey'in okuduğu türkülere eşlik etti. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve çevre belediyeler, kurduğu stantlarda alana gelen vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulundu. Binlerce İzmirlinin katıldığı etkinlikte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana hakim noktalara keskin nişancılar konuşlandırıldı. Olası durumlara karşı sağlık ekipleri de alanda hazır bekletildi. Çok sayıda ambulansın ve sağlık personelinin görev yaptığı alanda UMKE ekipleri de çadırı kurdu.

BURSA'DA BİNLER NÖBETTE

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının bundan bir yıl önce haince, ülkeyi bölmek için kalkıştığı darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle tüm il ve ilçelerde şehitler anılıyor, milletin zaferi kutlanıyor. 15 Temmuz Demokrasi Bayramı sene-i devriyesi kapsamında Bursa’da da bir dizi etkinliklerle 15 Temmuz unutturulmuyor.

basliksiz-1

Dün akşam Türkiye genelinde gerçekleştirilen programlarla 15 Temmuz hatırlanırken, bu akşam da Bursa Demokrasi Meydanı’nda binlerce vatandaş toplanarak demokrasi nöbeti tuttu. Şair İbrahim Sadri’nin kendi ve tanınmış şairlerin şiirlerini seslendirdiği gece de şehitler için dualar okundu. 7’den 70’e binlerce vatandaşın tuttuğu demokrasi nöbeti gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdi.

Ayrıca Demokrasi Meydanı'na kurulan idam sehpasında FETÖ örgütünün ele başının maketi kullanılarak FETÖ protesto edildi.

MARMARİS'TE DEMOKRASİ NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Marmaris İlçesi'nde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde başlayan Demokrasi Nöbeti, 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda bugün de devam etti. Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, ellerinde Türk Bayrağı ve şehit Ömer Halis Demir'in fotoğrafları ile meydanı doldurdu.

basliksiz-1

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, Marmaris MHP İlçe Başkanı Kemal Kalemci, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya da eşleri ile birlikte demokrasi nöbetine katıldı. 15 Temmuz Marşı ve çeşitli türkülerle başlayan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı nöbetin saat 03.00'e kadar devam edeceği öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA DEMOKRASİ NÖBETİ

basliksiz-1

Dün başlayan Demokrasi Nöbeti bugün de devam etti. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı Demokrasi Nöbeti'ne 7'den 70'e her yaştan binlerce insan katıldı. Kuran-ı Kerim okunup duaların edildiği, ilahilerin söylendiği nöbette dev ekrandan 15 Temmuz darbe girişimini anlatan görüntüler izlettirildi.

YOZGAT'TA DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinlikleri kapsamında Yozgat’ta demokrasi nöbeti devam etti.
Yozgat’ta Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla söylenen marşlara eşlik etti.

basliksiz-1

Gecenin ilerleyen saatlerine rağmen, Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar düzenlenen programın ardından dağıldılar. Demokrasi nöbetinin 2. gününde de Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, vatandaşları yalnız bırakmadı.