Ortadoğu gazetesine konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “Referandum sonuçlarına herkes saygı göstermek ve riayet etmek durumundadır. Art niyetli ve kısır tartışmalara artık son verilmelidir. Siyaset, tartışmaları ve manipülasyonları bir kenara bırakıp, geleceğe odaklanmalıdır” dedi.

[old_news_related_template title="MHP'de bir kritik istifa daha" desc="Referandumdan sonra başlayan MHP'deki istifa furyası devam ediyor. Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt da yaptığı açıklamayla MHP'den istifa etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/mhp-1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/mhpde-bir-kritik-istifa-daha-1813855/"]

"MAALESEF BİLDİK ÇEVRELERİN BÖYLE BİR MİSYON YÜKLEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Neymiş efendim güya MHP'liler oy vermemiş, yüzde 80 'hayır'vermiş" diyen Emin Haluk Ayhan şöyle devam etti:

“Maalesef referandum sonuçları belli olmaya başladığı andan itibaren; belli çevreler topyekun saldırıya geçmiştir. Görülüyor ki MHP düşmanları da yeniden aynı cephede birleşmişler, değerlendirme yapma, referandumdan ders çıkarmak yerine, karalama gayretine düşmüşlerdir. 16 Nisan referandum sonuçları açıklanır açıklanmaz televizyonlarda 1 Kasım 2015 genel seçimlerine göre 'evet’ tarafındaki oy kaybının MHP seçmeninden kaynaklandığı algısı körüklenmeye çalışıldı. Bu yolla 'evet' tarafı yıpratılmaya, birbirine düşürülmeye ve mümkünse çözülmeye çalışıldı. Bu çevrelerin öncelikli görevleri MHP'yi itibarsızlaştırmak, daha sonra da AKP'yi tekrar çözüm süreci altında ihanetlere doğru götürmektir. Maalesef bildik çevrelerin böyle bir misyon yüklediğini görüyoruz.”

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... MHP'de art arda istifalar" desc="MHP'nin Manisa teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev alan Tamer Akkal ve Engin Kabadağ, partiden istifa ettiklerini açıkladı. Dün de MHP Isparta Senirkent İlçe Başkanı Hasan Özev ve ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu MHP’den istifa ettiğini duyurmuş karar sosyal medyada geniş yankı bulmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/mhp880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-mhpde-art-arda-istifalar-1801774/"]

“2019’DA YİNE KİLİT PARTİ OLACAK!"

2019’da yapılacağı belirtilen başkanlık seçimlerine değinerek, MHP'nin 2019 yılında kilit parti konumunda olacağını anlatan MHP’li Emin Haluk Ayhan, şunları söyledi:

“MHP'nin referandumun kazanılmasındaki katkısı inkar edilemeyecek boyutta olup, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kilit parti konumunu sürdüreceği görülmektedir. Mevcut sonuçlar itibariyle 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerde hiçbir partinin tek başına kendi adayını seçtirecek çoğunluğa ulaşamayacağı, dolayısıyla uzlaşma ve diyalogun ön plana çıkması gerekliliği ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.