İslam alemi bir Miraç kandilini daha idrak ediyor. Peygamberimizin, Allah'ın huzuruna çıkarıldığı ve beş vakit namazın farz kılındığı mübarek gecede hangi ibadetleri yapabiliriz. Miraç nedir? İslam dünyası bu gece Miraç Kandilini kutlayacak, kandili kutlamak isteyenler Miraç Kandili mesajlarını araştırmaya başladı, Miraç Kandilinin anlamını, Miraç Kandili mesajlarını, Miraç Kandili programlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

EN GÜZEL MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI

-Kul bittim dediği anda Rabbi yettim der… Dermanı kulda aramamak, ellerimizi hep ona açmak ve dualarda unutulmamak dileğiyle Miraç Kandiliniz mübarek olsun

-Tövbe güvercini kalbe konsun af dalgalar saadet kervana gelip kapında dursun. Bütün Melekler sizinle, Dualarınız Kabul Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

-Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

-Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul Miraç Kandiliniz mübarek olsun!

-Bir damla umut serpilsin yüreğine, bin tatlı umut dolsun günlerine, hayallerin gerçekleri bulsun, bütün duaların kabul, Miraç Kandiliniz mübarek olsun!

-Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller!

-Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini basımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle Nice kandiller.

-Yakınlık ne mekânda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır… Miraç Kandiliniz mübarek olsun…

-İnsanı miraca götüren yol barıştan, sevgiden ve kardeşlikten geçer. Birlik ve beraberlik içinde Miraç Kandiliniz mübarek olsun…

-Tüm Müslüman eleminin mübarek “Miraç Kandili'ni” kutluyorum… Bu hayırlı günde Allah ‘Barış, Huzur, Sağlık' nasip etsin.

-Miraç Kandiliniz mübarek olsun; dualar müşterektir, duanızla gücümüze güç katmak ne güzel.. Allah kabul ve hayra vesile kılsın.

-Peygamberimizin Miracının hepimizin huzur ve barışına vesile olması dileğiyle kandilimiz mübarek olsun.

Tüm İslam aleminin Miraç Kandili kutlu olsun.. Böyle mübarek bir günde tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle.. Herkese hayırlı günler…

-Sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet, kalplere güzellik serpilen bir gün olsun. Miraç kandilimiz hayırlı olsun…

-Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

-Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

-Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün Kandil, Kandilin mübarek olsun.

-Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Kandilinizi kutlarım.

-Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim… Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım… Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak… Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

-Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun Miraç kandiliniz mübarek olsun.

MİRAÇ KANDİLİ PROGRAMLARI

Miraç Kandili’ne özel programlar hazırlayan kanallar, ayrı mekanlarda yayınlar yapacaklar.

1. Miraç Kandili Özel programı İstanbul Fatih Camiinden canlı yayınla TRT1’de ekrana geliyor. Bu yayın aynı zamanda TRT Avaz ile TRT Diyanet kanallarından da yayınlanacak. TRT 1 canlı yayını ile Miraç Kandili programını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

TRT 1 Miraç Kandili Özel Programı İzle (22.30)

2. Miraç Kandili bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği özel bir organizasyonla Millet Camii'nden ihya edilecek. Necmettin Nursaçan’ın açılış duasını yapacağı gece, Kur'an-ı Kerim ve mevlitlerde programda yerini alırken, ilahi grubu da seslendirecekleri ilahilerle ve tesbihatla gecenin manevi atmosferini ekran başındakilere yaşatacak.

Kanal 7 Miraç Kandili Özel Programı İzle (21.45)

3. Show TV’de Miraç Kandili Özel Programı 22.15’de başlıyor. Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumu ile stüdyoda konukları ile yapılacak programda Miraç Kandili hakkında merak edilenlere cevap verilecek. Show TV’deki Miraç Kandili programını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Show TV Miraç Kandili Özel Programı İzle (22.30)

4. ATV kanalı Miraç Kandili özel programını Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun sunumu ile 20.00’da ekrana getirecek. Nihat Hatipoğlu, Miraç Kandili Özel Programı’nda geceye özel bilgiler verecek, geceyi nasıl değerlendirmek gerektiğine dair bilgiler anlatacak ve Miraç Kandili duası ile tamamlayacak. ATV’deki Miraç Kandili programını izlemek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

ATV Miraç Özel Programı İzle (20.00)

5. Kanal D, Miraç Kandili özel programını gecenin ilerleyen saatlerinde yayınlıyor. İlahiler, Kuran-ı Kerim tilavetlerinin ekrana geleceği Miraç Kandili özel programı 00.00’da başlıyor. Kanal D Miraç Kandili Özel Programını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Kanal D Miraç Özel Programı İzle (00.00)

MİRAÇ KANDİLİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

Miraç Kandili’ne özel bir ibadet yoktur. Fakat bu mübarek günü en güzel şekilde idrak edebilmek için gündüzü oruç ile gecesi ile nafile namaz kılarak, miraç ile ilgili ayetleri hem arapçasından hem de Türkçe manası ile okuyarak anlamaya çalışmak gerekir. Miraç hadisesinde Peygamber Efendimiz, Allah’ın huzuruna kabul edildiği ve beş vakit namazın farz kılındığı mübarek bir andır.

Peygamberimiz ashabına namazda oturdukları vakit “ettahiyyâtü” okumalarını öğretti. Bu tahiyyât, Hz. Muhammed'(sav)in  Miraç gecesinde Yüce Allah ile yaptığı selâmlaşmasıdır.
O gece Peygamberimiz Allah'a selâmlarını şöyle arz etti: Et-tahiyyatu lillâhi ve's-salavâtu ve't-tayyibât. (Bütün dualar, senâlar, malî ve bedenî ibâdetler Allah'a mahsustur.)

Allah (cc) da Peygamberimiz'in selamına şu şekilde karşılık verdi: Es-selâmu aleyke eyyühen-nebiyyu va rahmetillâhi ve berakâtuh. (Ey Peygamber, Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi senin üzerine olsun.)

Bu kez Peygamber efendimiz şu şekilde karşılık verdi: Es-selâmu aleynâ ve alâ ıbâdi'llahi's-salihîn. (Selam bizlere ve Allah'ın  sâlih kulları üzerine olsun.)

Bu konuşmaya tanık olan Cebrail (as) Kelime-i şehadet getirir: Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve rasûluhu. (Şehadet ederim ki Allah'tan başka ilâh yoktur. Yine şehadet ederim ki Hz. Muhammed O'nun kulu ve elçisidir.)

*Kur’an-ı Kerim okuyarak, *Peygamberimiz ( a.s.m)’in mübarek duası olan Cevşen-ül Kebiri okuyarak,
*Aile bireyleriyle birlikte günün mana ve ehemmiyeti hakkında sohbet ederek,
*Allah rızası için namaz kılarak,
*Hayatımızın geçmiş günleri ve yılları hakkında muhasebe yaparak,
*Günahlarımızın bagışlanması için Allah’tan af dileyerek,
*Sevgili Peygamberimize bol bol salât ve selâm okuyarak,
*Dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua ederek,
*Hastaları, yaşlıları ziyaret ederek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirerek,
*Eş, dost ve yakınlarımızla tebrikleşerek,
*Dargın ve küskünleri barıştırarak, degerlendirebiliriz.

MİRAÇ NEDİR? MİRAÇ GECESİNDE NELER OLDU?

Arapça’da merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarını dile getirir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’ in göge yükselerek Allah’ın huzuruna kabul edilmesi olayıdır. Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülür. Kur’an’ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında “İsra” adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (s.a.s)’in Beytü’l-Makdis’ten Allah’a yükselişi oluşturur. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur’an’da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır.