31 Aralık 2017, Öğrenci Kartları için son son vizeleme tarihi. Öğrencilerin bu tarihten önce mutlaka vizelerini yenilemeleri gerekiyor. Vizelenmeyen kartların akıbeti ne? Peki öğrenci vizeleri nasıl yenilenir?

ogrenci-akbil-yenileme-2017-ic

MEBSİS ve YÖKSİS‘den Vize işlemi sağlanan bilgilerle otomatik olarak yapılıyor. İndirimli karttan yararlanan öğrenci ve öğretmenlerin durumlarının devam edip-etmediğinin tespit ediliyor. Vize işlemi MEBSİS ve YÖKSİS kontrolünden geçtikten sonra kartınıza tanımlanıyor. Ancak vize işleminin kartınıza kayıt edilmesi ve ücretinin alınması için “İstanbul Kart Satış Noktaları” veya “Otomatik Satış Makinaları“ndan dolum yapılması gerekiyor. Dolum yapılma esnasında vize işleminiz otomatik olarak tamamlanmış oluyor.

VİZE ÜCRETİ 5 TL

Vize ücreti 5TL ve güncelleme esnasında bakiyenizden otomatik olarak düşülüyor

İETT’nin resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre;

- Kartınızın güncelleme işlemini son vize tarihinin 1 ay öncesinden itibaren son vize tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz.

- Kartınızın son vize tarihinden önce güncelleme işlemi yapılmazsa kartınız bloke olacaktır veya tam tarifeye geçecektir.

- Güncelleme tarihlerinde şehir dışında bulunmanız durumunda kartınızı güncelleme hakkınız 5 yıla kadar devam edecektir.

Not: Öğrenci kartları MEB ve YÖK sorgusuna tabi olduğundan aynı yıl içinde güncelleme işlemi yapılmalıdır.

ogrenci-akbil-yenileme-2017-ic-1

ÖĞRENCİ AKBİLİ NASIL YENİLENİR?

- Vizeleme işlemi görseldeki İstanbul genelinde bulunan yaklaşık 780 civarında Biletmatik cihazından gerçekleştirilir.

- İndirimli kartlarda vizeleme yapılabilmesi için kartınızın içinde 5TL bakiye bulunması gerekmetedir. Kart, görseldeki gibi Biletmatik'in beyaz kısmına yerleştirilir.

- Biletmatik ekranında görseldeki gibi "5TL karşılığında güncellemeyi kabul ediyor musunuz?" uyarısı çıktığında onay tuşuna basılır.

- Onay tuşuna basıldıktan sonra 10 saniye beklenir ve kart alınır.

- Kart güncelleme işlemi tamamlanmıştır. Bir sonraki güncelleme işlemine kadar kartınızı indirimli olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.