Polisi harekete geçiren olay, 26 Ağustos'ta Maslak'ta meydana geldi. Iddiaya göre İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi E. A'nın (22) bir üst geçidin altından geçerken, kimliği belirsiz bir kişinin tecavüzüne uğradı. "Sessiz ol yoksa öldürürüm" diyerek genç kızı tehdit eden saldırgan E.A.'nın cep telefonu ve parasını gaspederek kaçtı.

Olayın ardından İstanbul Emniyeti'ne bağlı Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı.  Şüphelinin belirlenmesi için çevreseki güvenlik kamera kayıtları incelendi.  Saatlerce izlenen görüntülerde o şüpheli belirlendi. Fatih S. olduğu anlaşılın şüpheli adresinde yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Ancak polis şüphelinin peşini bırakmadı.

Fatih.Y'nin,(27) İstanbul'dan otobüsle Mersin'e gittiği, oradan KKTC'ye kaçmaya çalıştığı belirlendi. İstanbul Polisi Fatih.Y'yi Adana'da şehirlerarası otobüs terminalinde yakaladı. İstanbul'a getirilecek şüphelinin daha önce de cinsel taciz, kapkaç ve gasp suçlarından kaydı olduğu belirtildi.