Yaz tatilinin keyfini süren ve tatilin bitmemesini uman birçok öğrencinin merak ettikleri soruların başında "Okullar ne zaman açılacak?" geliyor. Peki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çalışma takvimine göre bu sene 2017-2018 eğitim öğretim dönemi ne zaman başlayacak, okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni dönemin çalışma takvimini belirledi, "Okullar Eylül’ün kaçında açılacak?" sorusu cevap buldu. Yayınlanan takvime göre okullar bu sene 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak. İlk dönem 19 Ocak 2018 tarihinde sona ererken, ikinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayacak. 8 Haziran 2018 Cuma günü ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erecek.

MÜFREDAT DEĞİŞTİ, YENİ MÜFREDATLA NELER GELİYOR?

Eğitim Uzmanı Alaaddin Dinçer, müfredatta değerler eğitiminin her derse konulduğunu, müfredatın omurgasının da değerler eğitimi üzerinden kurulduğu kaydetti.
Yeni müfredatta felsefe dersinde değişiklikler olduğunu söyleyen Dinçer, felsefe dersinin iki saate çıkarılması nedeniyle, 11. sınıf derslerinin 10. sınıfa çekildiğini felsefe konularında genel olarak düzenli bir tarihsel sıralama yapıldığını kaydetti. Dinçer, çağdaş felsefe bölümünde diyalektik materyalizm, Nietzsche, Kant, Hegel'in de yer aldığını ifade etti. Diğer yandan biyoloji dersinde ‘Biyolojinin tarihsel gelişim sürecine katkı sağlayanlar' arasında Charles Darwin'in yer aldığını ancak evrim teorisinin olmadığını, bunun olumsuz bir durum olduğunu söyleyen Dinçer, bu bölümdeki bilim insanları arasında Aristo, İbn-i Heysem, İbn-i Sina, Gregor Mendel, Rosalind Franklin, James Watson, Francis Crick ve Aziz Sancar, İbn-i Miskeveyh, İbn-i Nefs, Alfred Wallace, Louis Pasteur’ün yer aldığını söyledi. 10. sınıf Edebiyat dersinde Destan/Efsane ünitesinde, dünya edebiyatının ilk destanlarından bir örnek, Türk halk edebiyatından bir destanın okunmasının istendiğini belirten Dinçer, “Bununla birlikte, öğrencilerden ‘Bozkurtların Ölümü', ‘Gün Olur Asra Bedel' gibi eserlerin destan türünden etkilenerek yazıldığı bilgisinden hareketle '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri' konusunda, öğrencilerin tercih ettiği türde bir yazı isteniyor” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Kurban Bayramı tatili tam olarak hangi gün başlıyor? " desc="Kurban Bayramı yaklaşıyor vatandaşlar Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak? Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek ve tam olarak tatil ne zaman sonlanacak? 10 gün olarak belirlenen Kurban Bayramı tatilinden tüm çalışanlar yararlanabilecek mi?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/kurban-bayrami-tatili-kurban-bayrami-2017.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kurban-bayrami-tatili-tam-olarak-hangi-gun-basliyor-kurban-bayrami-ne-zaman-bitecek-kurban-2017-1983966/"]

26 BİN ÖĞRENCİYE 1 SAĞLIK PERSONELİ

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in bilgi edinme başvurusuna verilen yanıtta, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için Türkiye genelinde, devlet okul ve pansiyon bünyesinde ilkokullarda 378, ortaokullarda 875, ortaöğretimde 3 bin 527 olmak üzere toplamda 4 bin 780 revir bulunduğu belirtildi. Sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan personel sayısı ise 550 olarak açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 1’inci dönem örgün eğitim istatistiklerine göre, devlet okullarında okuyan öğrenci sayısının 14 milyon 684 bin 664 olduğu düşünüldüğünde, devlet okullarında 3 bin 72 öğrenciye 1 revir, 26 bin 670 öğrenciye 1 sağlık personeli düşüyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gelen yanıtta, Türkiye geneli özel okul ve pansiyon bünyesinde revir-doktor oda sayısı bin 793, sağlık personel sayısı ise 2 bin 321 olarak açıklandı. Revir bulunmayan okullarda eğitim gören çocuklarımızın ve personelin gerek duyduğu ilkyardım hizmetinin ise en yakın sağlık kuruluşu tarafından sağlandığı kaydedildi.